Populära gathundar kan bli hälsorisk – uppdrag granskning


Minst 300 importerade hundar lider av sjukdomen leishmanios, som angriper immunförsvaret och de inre organen och även kan spridas till människor. Det visar en granskning som SVT:s Uppdrag granskning gjort.

Kolla TV klippet, här avslöjas falsk djurvän

Hundratals svenskar importerar övergivna gathundar från länder i södra Europa. Sedan 2004 behöver hundar som flyttas inom EU inte sitta i karantän. Allt som krävs är ett hundpass där en veterinär garanterar att hunden är frisk.

Uppdrag granskning har besökt en spansk organisation som systematiskt förfalskar intygen och friskskriver sjuka hundar. Den olagliga verksamheten omsätter miljontals kronor.
Den innebär stora risker, inte bara för hundarnas utan även för människors hälsa,
skriver AB

Sydsvenskan skriver

GD.se skriver

ST.NU skriver

nyhet.nu skriver

SVT.se skriver

Dalarnas tidningar skriver

Nyheter24 skriver

SKKs pressmeddelande

Expressen TV

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Populära gathundar kan bli hälsorisk – uppdrag granskning

 1. Susann skriver:

  Missa INTE Uppdrag granskning ikväll på SVT 1 kl. 20.00

 2. Susann skriver:

  Uppdrag granskning har börjat NU och det låter redan som att det blir ett hemskt inslag. KOLLA på TV 1

 3. Susann skriver:

  Chatta med Uppdrag granskning http://81.92.65.176/s

 4. SötKnubbis skriver:

  borde man inte satsa på att ta hand om svenska hundar som far illa ut i första hand ??? finns många vovvar o katter som är hemlösa i sverige …

 5. Alldeles riktigt!

 6. Susann skriver:

  Någon som såg programmet? Det värsta var då journalisten berättade om hunden som de skulle titta närmare på, den luktade illa och då de kom nära den så kände de en liklukt. De skulle ta bort en tuss hår från munnen på hunden och då föll käken av…..

 7. Susann skriver:

  Svenskar har betalat närmare 4 miljoner kronor för hundar och frivillig hjälp till denna gathundfabrik i Spanien! 4 miljoner kronor, och ingen bokföring fanns och hundarn ahade inte fått veterinärvård trots att det står på deras hemsida att pengarna går till hundarna. Damen som står bakom hundgården gör sig en rejäl hacka enbart på dumsnälla svenskar

 8. Elisabeth skriver:

  Programmet var väldigt bra, reportern var väldigt cool, och vad man förstår av chatten så lär det komma uppföljning som man inte vill missa. Det finns ju massor av hundar i Sverige som är i behov av omplacering och vi i Sverige behöver inte ta hit sjuka hundar från utlandet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.