Hunden Oblix berör hundmänniskor

Efter att AB publicerade bilderna på hunden Oblix är det många som reagerat på att han är alldeles för fet. Många tycker liksom jag att media har gjort fel i att få denna hund att framstå som en ”hjälte” för att den är så tung. Men ser de inte att hunden inte alls skulle väga så mycket om den inte vore så fet, åtminstone får inte jag bilderna på Oblix och bilder på en helt vanlig sund mastiff att gå ihop?

Efter att AB efterlyst andra stora svenska hundar har någora bloggare gått i taket. Linda skriver på sin blogg om hennes reaktioner omkring Oblix och medias sätt att lyfta fram sjukligt feta hundar. Linda lät det inte stanna vid detta utan hon kontaktade AB och andra tidningar, hon uppmanar nu andra att göra lika som hon gjort, följ Lindas blogg och se hur detta slutar.
 
Någon skrev på min blogg igår att vi skulle låta Oblix vara ifred, att han mår bra och lever ett sunt liv. Men hundvän som jag är kan jag inte låta bli att reagera över att Oblix inte ser ut att vara i god kondition. Jag har blivit kontakta av många sedan jag publicerade bilderna på Oblix, alla är eniga om att Oblix ser ut att vara grovt överviktig.
Ser ut skriver jag, för det är ju bilderna jag går efter. Det får mig att tänka på bilden som hänger på väggen hos min veterinär, där sitter en hund som är i godkondition och intill sitter en hund som ser ut som Oblix. Det står en text intill bilderna om att man bör kunna känna revbenen på hunden…då menar jag inte att man skall behöva trycka fingrarna genom flera kilo fett innan man känner dem.

 
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Hunden Oblix berör hundmänniskor

 1. Linda skriver:

  Åh tusen tack! Jag begriper mig inte på detta, det är så sjukt, jag har även milat till http://www.svf.seHur kan nggn till o med säga att låt bli hunden Oblix, oförstående määniskor, ja gör vi det kanske han dör!

 2. Sanna skriver:

  Oblix är fet och det är hemskt av aftonbladet att de tar upp det på sättet som de gör, jätte bra att även du tar upp detta på din blogg. Jag mailade aftobladet i går, men har ej fått något svar, så idag går jag och Linda 🙂 vidare till myndigheter och veterinär. Det får inte gå till så här.

 3. Linda skriver:

  Ja såg detta gumman, bra,uppdrag granskning mfl är mailade nu!

 4. Linda skriver:

  Fortsättning följer i min blogg, för att hänga med följ gärna min blogg via bloglovin…

  • Susann skriver:

   Om inte annat så kanske det får tidningar att tänka till innan det tar upp en sådan dum ”tävling” igen. Vem har Sveriges tyngsta hund, men hallå där? Hur sunt låter det liksom att uppmuntra till feta djur

 5. Emma skriver:

  Stackars hund. Snacka om ansvaslösa ägare!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.