Fem smuggelvalpar avlivades


Svenska medborgare blev i natt stannade vid den dansk-tyska gränsen med fem smuggelvalpar i bilen. Mannen hävdade att de hade kört för långt, de skulle till Odense berättar polisen till Syd- og Sønderjylland.

Hundarna låg i en kasse, där polisen också fann en ungersk tidning. Bilisten hävdade dock att han var påväg från Malmö till en familj i Odense. Orsaken till att han befann sig på motorvägen nära gränsen var att han hade kört för långt. Mannen kunde dock inte redogöra för var i Odense familjen bodde.

Valparna hade inga vaccinationsintyg eller veterinärintyg över att de var vaccinerade mot smittosamma sjukdomar. Veterinär från Fødevareregion Syd besiktigade dem och tog beslutet över att valparna skulle avlivas. Svenskarna kommer senare att stå till svars för hundsmugglingen i rätten upplyser polisen.

Läs artikeln i Ekstra Bladet 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem smuggelvalpar avlivades

  1. Monica Hansen skriver:

    Det var nog det rätta tror jag.

  2. Hejsan!Tack för ditt inlägg.Var med Vicky till veterinären i dag och det visade sig att hon hade en halsinfektion.Troligen pga tandsten, så nästa fredag när hon har ätit klart antibiotika kuren ska vi tillbaka dit och söva henne för att ta bort eländet.Ja inte jycken alltså utan tandstenen :-D.

  3. Ja, vad annat kan göras? Smuggla djur som kan leda till att sprida sjukdommar är naturligtvis fel och givetvis skall de avlivas. Men det är klart att om det tne varit söta små hundvalpar utan fula krokodiler hade det varit enklare att säga att de skulle avlivas. Men rätt var det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.