Ny hundras i Sverige – Terrier brasileiro


Första kullen Terrier brasileiro har sett dagens ljus i Sverige, det är Kennel Sidbäck som är först i landet med att föda upp den brasilianska hundrasen. I Sverige finns än så länge bara ca 10 registrerade Terrier brasileiros. Det är en relativt ny ras i Sverige, den första registrerades här år 2007. I Finland har rasen förekommit i flera års tid, under perioden 1 januari – 24 september 2008 registrerades det 156 valpar på 32 kullar.

Terrier Brasileiro är en blanding av olika raser. Ingen vet med säkerhet vilka, men de starkaste banden går tillbaka till jack russel, fox terrier och pincher. Man tror även att det till viss del kan finnas chihuahuas och små inhemska brasilianska hundar med.

Rasen har ingen av den jaktlust, kamp- eller grytinstinkt som finns hos andra terrierraser. Den är vänlig, glad och energisk och mycket lojal mot sin familj. De är mjuka men inte veka, idealiska följeslagare för den som vill ha en kompis på ridturen, träna agility eller lydnad eller bara gå i skogen. Terrier Brasileiro används bland anant som cirkushund på Moskvas stora cirkus och självklart ingår de i Brasliens VM-lag i agility.

Länk till Brasilien 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.