Hund ströps till döds i hiss

 
Det hände en hemsk strypningsolycka i Göteborg i veckan, då hundägare Thomas Avander var påväg ut för att rasta Cocker spanieln  Daffy tog han som vanligt hissen ned de tre våningarna. Men något gick snett, precis då hissdörren slog igen sprang Daffy ur hissen, Thomas stod där med ena änden av kopplet i sin hand och hissen började åka nedåt.

Det fanns ingen nödstoppknapp i hissen för sådana är numera förbjudna pga risken för rån och våldtäkt.

Hissen åkte ned en och en halv våning och stannade men dörren gick inte att öppna, vid det laget hängde hunden med huvudet hårt fastklämd mot hissdörren. Thomas ringde sin fru men inte heller hon lyckades skära loss den nu allt mera medtagna hunden. Innan räddningsbilen han fram hade hunden redan dött av strypning. Vilket grymt sätt att se sin hund dö på, och vilken grym död för hunden.
 
Vad lär vi oss av detta:
Då du åker hiss med din hund, ställ hunden längst in i hissen så den inte står närmast dörren.
Är det en liten hund, lyft upp hunden i famnen.
Samma gäller förståss om du åker hiss med barn.
 


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Hund ströps till döds i hiss

 1. imsy skriver:

  Där jag bor blev ett barn av med armen i en sådan där olycka. Gjordes det något åt hissarna? Inte, då!

  • Susann skriver:

   Många sådana här olyckor kan undvikas om hundägare eller föräldrar passar på sina barn och hundar så att de inte hamnar i kläm. En hiss är ingen lekplats för barn och i en hiss kan ett koppel lätt fastna mellan dörren. Samma gäller rulltrappor. Jag blir så arg då jag ser barn springa och leka uppför rulltrappor. Senast såg jag en mamma med två barn i helgen, barnen sprang upp för den trappa som rullade nedåt:(

 2. Michis skriver:

  Precis, hunden går in och ställer sig längst in här hos oss!Vår hiss sätter inte heller igång på en gång när dörren går igen, utan man skulle hinna få upp dörren ifall Chip gjorde en rusning ut.Usch, stackars hundägare, stackars hund!

 3. Barbro skriver:

  Exakt detta höll på att hända min hund i hissen på mitt fd jobb. Vi skulle ut på lunchen och bägge hundarna var uppspelta och vimlade omkring mig. Plötsligt var en av dem utanför och den andra på insidan och just då gick hissdörrarna ihop. Jag hann kasta mig emellan och få upp den igen, men mina hundar har tvillingkoppel, så i annat hade de kanske blivit strypta bägge två.Aldrig mer att jag tryckte på ner-knappen innan jag var säker på att bägge hundarna befann sig längst in.Det här var för mer än ett åt sedan men jag är skakad av händelsen än!

 4. Marlene skriver:

  Detta hände även oss den 17 januari 2009.Våran lilla mopsvalp dog pga av att hissen åkte i väg- vi fick dock tag i honom och kunde ta honom till djursjukhuset, men choken blev för stor och han kom aldrig upp i temperatur i gen… Det är fruktansvärt att höra se sin älskade familjemedlem dö på ett sådant tragiskt sätt, det borde finnas en bättre sensor i hissarna som gör att dörren inte går i gen om något är i mellan , även om det är något så litet som ett koppel -om inte annat borde det stå varningskyltar !!! tråkigt om fler hundar ska gå den vägen till mötes./ Marlene

 5. Johan skriver:

  Men sätt dit ”Nödstoppar” igen, Tänk på säkerhet före Våldtäkter!!!

 6. Barbro skriver:

  EXAKT detta höll på att hända med min hund för ett par år sedan, men jag lyckades få in foten i springan i tid, så att dörren gick upp igen.Jag får fortfarande hjärtklappning varje gång jag tänker på det.

 7. Barbro skriver:

  Oj, nu först upptäcker jag att det var ett gammalt inlägg som jag redan hade kommenterat. Sorry.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.