Uppdrag granskning har gjort en uppföljning

SVT:s Uppdrag granskning har gjort en uppföljning av det tidigare programmet om gatuhundar i Spanien. I programmet som sänds i kväll medverkar Jordbruksverkets chefsveterinär och ger verkets syn på problematiken kring införseln av hundar från utlandet. 
Det främsta budskapet som Jordbruksverket vill förmedla är att om du vill minska mängden gatuhundar och göra en långsiktig insats som verkligen har effekt mot lidandet så bör du hjälpa de djurskyddsorganisationer som arbetar på plats. De driver kastrationsprogram så hundarna inte blir fler, och hjälper seriösa rescue centers att vårda de hundar som omhändertas. De erkända organisationerna kan ses som en garant för att dina pengar och ditt engagemang ger effekt och kommer till verklig nytta.

Läs hela på Jordbruksverket

Missa INTE programmet i kväll

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Uppdrag granskning har gjort en uppföljning

  1. Kari skriver:

    Hej. Finns det ett sånt kastarationsprojekt i Indien? Vet du det?Det borde verkligen finnas där. I Thailand, t.ex, är man vänlig nog att kastrera hanhundar, om man har flera stycken.På många platser i landet. Där har hundarna det mycket bra, vilket man absolut inte kan säga om dem i Indien…Tack för ett intressant inlägg.Ha en bra dag:)

  2. Dog News skriver:

    Kolla på Uppdrag granskning, det börjar nu

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.