Herrestadsvargen som dödade fem hundar är död


Foto:Länsstyrelsen

Herrestadsvargen är död, av medierna att bedömma så är det inte 100% säkert att det är rätt varg som man har skjutit. Jag hoppas att jägarna har fått tag på rätt varg för ifall att flera hundar kommer att dödas av varg så fortsätter jägarna skjuta varg tills de finner den skyldiga. Det känns hemskt om oskyldiga vargar får sätta livet till.

Vargen, en tik som vägde 43 kilo, sköts under lördagseftermiddagen i trakten av Munkedal i Bohuslän, skriver flera medier.

Efter att vargen dödat fem jakthundar beslöt Naturvårdsverket att vargen skulle skjutas. Beslutet om skyddsjakt togs före jul. Men först när snön kom under lördagen kunde vargen spåras och dödas.

Varg som dödade fem hundar skjuten

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Herrestadsvargen som dödade fem hundar är död

 1. Kjell-Göran Johansson skriver:

  BEDRÖVLIG INSTÄLLNING TILL VARGENDessvärre är svenska skogar under dennatid fylld av hundar i drevjakt på rådjur.Att de stör och uppfattas av vargen som ett hot är inte konstigt.Detta borde inte vara en aledning till att få bedriva jakt på ett fridlyst djur.Bedrövligt!!!Kjell-Göran Johansson

 2. Erik Miguel skriver:

  Jag håller med Kjell. Man ska väl ta seden dit man kommer och respektera att vissa djur inte uppskattar när man trampar in i deras mark. Hundar ses ju dessutom som naturliga rivaler av vargen och ägarna borde vara mer försiktiga med att släppa iväg dem. Vargen gör bara vad den alltid gjort och bör göra, lever ut sin plats som högsta rovdjur i näringskedjan i den svenska vildmarken. Eller ska vi modifiera all natur till ett gigantiskt skansen?Om man har respekt för den svenska naturen ska man låta den förbli naturlig och onte försöka straffa djur för att de gör rätt för sig. Hundens död ligger på ägarens samvete, inte vargens.

 3. Ewa. skriver:

  Håller helt med !!! Håll hundarna i koppel så behöver inte sånt här hända !!! Bedrövligt !!!!!!

 4. Kenz skriver:

  Förbannade lustmördare, det är det enda jag kan säga.

 5. Kao skriver:

  Det är märkligt att det alltid är jakthundar…hm.Tycker nog de där lustmördarna till jägare kan hålla sina hundar i koppel och gå hem och nyktra till. Ibland skjuter de ju sina egna hundar, andras hundar eller t.o.m människor i sin iver att få trycka på avtryckaren på fyllan. Är det några som är farliga är det jägarna själva.Vi ska ha våra rovdjur kvar.Kao

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.