Borde vissa hundraser förbjudas

Efter gårdagens hundattack i England där ett spädbarn fick sätta livet till har nu AB gjort en undersökning, borde vissa hundraser förbjudas?

Borde vissa hundraser förbjudas?
Ställningen just nu:
Ja (55.4 %) Alternativ ALT1
Nej, men inför hundkörkort (35.9 %) Alternativ ALT2
Nej (8.7 %) Alternativ ALT3

Totalt har 11241 personer röstat.

Vad tycker du, borde vissa hundraser förbjudas?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

17 svar på Borde vissa hundraser förbjudas

 1. Trollan skriver:

  Nej!Men vissa hundägare borde förbjudas.

 2. JA! Vissa hundraser bör förbjudas och vissa personer bör förbjudas att vara hundägare.

 3. SweetAnnie skriver:

  Nej, men vissa hundägare borde förbjudas. Inför hundkörkort.

 4. medella skriver:

  NÄ…men vissa människor…

 5. Katten skriver:

  Nej absolut inte. Ansvaret ligger hos ägaren! SÄger som ovanstående, Inför hundkörkort och regelbundna kollar på hundägare och deras uppfostran!!

 6. Sandra skriver:

  Absolut inte. Det är inte hundens fel, det är ägarens.

 7. medella skriver:

  Varför ta bort symptom när vi vet orsaken…?Iof löser vi ju det mesta på det sättet…enklare….mindre bök, engagemang och bry..

 8. DoktorMorbid skriver:

  Kanske hundkörkort, MEN då skulle det utfärdas av STATEN och utan privata eller ekonomiska syften.Staten skulle alltså ha en egen veterinär som inte var beroende av egen vinning, och som skulle som ENDA instans få dra in ”hundkörkortet” utan att NÅGON annan fick blanda sig i djurärenden.

  • Susann skriver:

   Hundkörkort kan nog vara svårt att övervaka, men det blir lite svårare att skaffa hund om du måste ha körkort först. Men som med körkort för bilar, det finns alltid de som kör utan:(

 9. medella skriver:

  Hundkörkort…hmm föräldrar examen…var ska detta sluta….staten mellan lakanen och uni-forma/sterila(utseende) barn…Den energin man lägger på idioter borde förbjudas och korrektionen borde bli en kurs i självhjälp.

 10. Elisabeth skriver:

  En bekant till mig köpte en valp av en ras som är typ lite skarpare, mellanstor hund, denna hund är vuxen nu. Sju av nio hundar i kullen, i unghunds/vuxen-ålder har de nya ägarna tvingats avliva. Dom vaktade för intensivt på sin ägare, några bet andra vuxna/barn, gick lös på hemmet när de var ensamma, problemen stegrades osv. Kom från kennel, hade SKK stamtavla, efter hane med meriter osv. Inte är det lätt att bli/vara ägare till sådana här hundar, inte undra på att man tvingas avliva. Ibland beror saker och ting på arvet också, inte bara på ägaren. Men det krävs mycket av en ägare med en sådan här hund för att det inte ska hända olyckor. Inte är det så här man vill det ska gå……..

 11. Greta skriver:

  Som staffeägare NEJ! jag tycker det ligger på ägaren hur man behandlar sin hund,hundar föds inte elaka men däremot kan en hund bli felbehandlad och understimulerad och då kan det hända saker!Man måste ta sitt ansvar om man vill ha hund,det kräver en hel del åtaganden och jag är övertygad om att inga friska hundar ger sig på barn el människor om inte hotsituation uppstår.

 12. muffeltuss skriver:

  Jag är rottis ägare själv och uppfödd med hundar.Jag säger som många andra här.. det är inte fel på hunden utan ägaren.Varför inte se till att de som läggs med djurförbud (inte bara hundar) har svårare att skaffa dem?Se till att det blir åtgärder och konsekvenser om de ändå skaffar djur och missköter dem.

 13. Elisabeth skriver:

  Med anledning av de kommentarer som kom efter mitt tidigare inlägg. Nej hundar föds inte elaka, men helt klart föds en del med en mentalitet som kan vara nog så besvärlig. Tror ni verkligen att, i det här fallet, hela sju ägare till dessa kullsyskon skulle misslyckas. I det här fallet är det inte bara fel på ägaren, hundarna har en komplicerad mentalitet. Att säga att det alltid bara är fel på ägaren tycker jag tyder på en viss okunskap om hundar och hundraser, MEN ÄGAREN HAR ETT VÄLDIGT STORT ANSVAR. Även om ägaren till en sådan här hund gör sitt yttersta för att klara situationen, det blir en komplicerad hundhållning, de positiva stunderna är få. Men håller med er, visst finns det mängder av olämpliga ägare, vi stöter väl alla på dem, både i vardagen och på hundklubben. Det är alltför lätt att falla för fel ras, dvs en ras som ej passar ihop med just den ägaren. Att ha hund ska vara fyllt av glädje och en lydig hund är en lyckligt hund – man slipper konflikter.

 14. Elin skriver:

  Varför ska en hundras förbjudas!!!! Den som har den minsta kunskap inom hund psykologi måste väll ändå förstå att det är MÄNNISKAN som ”triggar” fram det dåliga beteendet. Det finns ju spetshundar, dalmatiner och labradorer i USA som har angripit barn OCH dödat.. men det blir aldrig någon uppståndelse, Men när andra raser som pittbull, amstaff, cane corso, rottweiler m.m. går till attack, då blir det ett himla skrivande. Människor som köper hund skulle genomgå tester ”en form av körkort” för att få äga en hund.

 15. Julia skriver:

  Nej jag tycker verkligen inte vissa hundraser ska förbjudas det är inte hunden det är fel på utan dens ägares fel. Det är ägaren som uppfostrar hunden. Hundar är som ens barn, dom blir som man uppfostrar dom. Och om ens barn gör fel förbjuds dom då??

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.