Happy Valentine’s Day


Ohh va tiden går, det är redan tredje gången/året jag skriver här på bloggen och önskar mina läsare en Trevlig Alla Hjärtans Dag.

Jag hoppas att alla ni är friska och krya så ni kan få en härlig dag tillsammans med era nära och kära, själva är jag fortfarande mycket trött efter den sega förkylningen så för min del blir det en till inomhusdag, tyvärr.

Fakta från Wikipedia Alla Hjärtans Dag:
I Sverige har firandet av S:t Valentin och Alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk kulturell påverkan. NK-varuhuset försökte lansera seden, men det tog tid innan firandet blev mer än det hjärtformade gelégodiset. Under 1990-talet tog dock firandet fart (kanske som en följd av uppmärksamheten i skolorna) och har funnits sin plats som Alla Hjärtans dag i den svenska högtidskalendern.

I Finland har dagen uppmärksammats sedan år 1987 då den upptogs i kalendern. Under Alla hjärtans dag uppmuntrar bland annat Finlands Röda kors människor att delta i frivillig vänarbete.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.