Lydnadshunden Thyra med matte Sandra Kagevik

LPI LPII LPIII LPELIT SLCH Höstglädjens Golden Dream

Det här är Thyra, en golden retrievertik på 4 år, och hon bor tillsammans med sin dotter Lhine och matte Sandra Kagevik i Norrköping. Thyra debuterade på lydnadsplanen vid 15 månaders ålder under hösten 2005, och på två veckor hade hon sin titel LPI. Från början hade Sandra bara tänkt att ta LPI med Thyra, men ett år senare på samma tävling som de gjorde sin debut så tog de sitt tolfte raka 1:a pris och titeln LPELIT.

 

Efter de fyra första starterna i elitklass så var Sandra och Thyra kvalade till sitt första lydnads-SM. Förra året var de inkvalade som 8:e bästa elitekipage i Sverige, och det blev även en 8:e plats. Nu är de kvalade till sitt tredje SM på raken, som går av stapeln i Karlskrona den 12-14 juni.
 
Förutom SM-kvalen så har Thyra blivit Årets lydnadsungdom och Östgöramästare i lydnad två år i rad. Under 2008 vann hon även sitt först Distriktsmästerskap och tog guld i både lydnadsklass elit och appellklass spår under Ungdoms-SM.


 
Från början var det som sagt LPI som var målet, men nu har de målet att delta på samtliga rankningstävlingar inför landslaget. Efter de två första tävlingarna så ligger de på en delad 3:e placering.
 
Förutom alla lydnadsmeriter så har Thyra även blivit uppflyttad ur appellklass spår, startat på jaktprov två gånger med ett 1:a pris i nybörjarklass och 3:e pris i öppenklass som resultat, och hon har även CK på utställning. En riktig allroundgolden!
Läs mera om Thyra och Sandra på hemsidan

Vi tackar matte Sandra för medverkan här på Dog News och önskar er lycka till på SM i Karlskrona i juni.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.