Dramatik då hund gav sig ut på svanjakt


Matte Jenny Bergdahl var på promenad med tiken Estrella utmed Limhamnskusten när hunden plötsligt rusade efter ett par svanar ute i vattnet. Jakten ledde längre och längre ut i det nästan nollgradiga vattnet. Ägarnas försök att ropa in hunden igen var till ingen nytta, hunden vägrade att simma intill land.
D
et såg ut som hon var mitt ute vid brofästet, säger Jenny Bergdahl, Estrellas matte till    Sydsvenskan.
 Matte Jenny brukar vanligtvis inte ha med sig Estrella när hon promenerar vid havet, hon vet hur glad Estrella är för att jaga fåglar.

Efter några misslyckade räddningsförsök – bland annat trotsade två personer kylan och simmade efter hunden – ringde en vänlig kvinna till Sjöräddningen, som uppgav att seglatsen från Lomma skulle vara för tidskrävande och dessutom så räddar de inte hundar.

Då Estrella, av rasen Leonberger, hade befunnit sig i Örsund i en timme lyckades en kille finna en ägare till en båt som fortfarande låg ute, då man närmade sig Estrella med båten simmade hon först ifrån den. Hon blev först rädd men till sist kunde matte Jenny se hur de hissade upp Estrella i båten.

Väl i land blev Estrella omsvept med filtar av Markus Sörensson som höll henne i sin famn och efter några minuter anlände också hennes överlyckliga matte Jenny.
Estrella uppges efter omständigheterna må mycket bra.

Se bilder på sydsvenskan

Vi på Dog News är så glada att man kunde rädda Jennys ögonsten Estrella! Lycka till vidare Jenny och Estrella, besök dem du också på Bamses Bollar

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.