Hundkörkort?

Tidningen HD.se tar återigen upp diskussionen kring huruvida man skall införa körkort för hund eller inte? Man anser att om man inför hundkörkort och hundskatt så kan man komma åt de personer som idag missköter sig som hundägare, men är det så lätt undrar jag? Vem skall kontrollera att alla hundägare har hundkörkort? Om det inte finns en myndighet som gör den kontrollen så faller hela idén med hundkörkortet, för vem bryr sig liksom. För inte är det väl den skötsamma kennelägarens eller den skötsamma hundägarens hund som biter folk, eller har jag fel?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hundkörkort?

  1. Maria skriver:

    Jag bor i Spanien där det krävs ett intyg för att fá lov att ha ”potenciallt farliga hundraser” om jag inte minns helt fel är det 12 st som räknas dit. Myndigheten som háller i det är kommunen. Samt att polisen kontrollerar att man har det, typ man är ute och gár med sin hund sá stannar de och kollar upp det. Man fár en bricka att hänga i halsbandet av kommunen.Visst finns det de som inte gör det. Men jag tycker att det är jättepositivt! Det har lett till att mánga ”olämpliga” personer inte har ”farliga” hundraser.

  2. Tessie skriver:

    Schweiz har ju infört hundkörkort, så man kan ju se hur det fungerar där. Det är ganska nytt (kom för ca ett år sen har jag för mig), så det är väl kanske lite väl tidigt att utvärdera.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.