Inga garantier för en renrasig hund utan stamtavla

Jag mottog igår ett mail från en kvinna bosatt i Norge, hon hade ifjol i augusti köpt en hundvalp av rasen Pomeranian, från en kvinna bosatt i Lund i Sverige. Hundvalpen hade annonserats ut på finn.no i Norge och sålts för 12.000 nok motsvarande ca 15.000 sek. Kvinnan som köpte valpen tog förgivet att valpen var renrasig, det hade även säljaren uppgett.
Nu har det visat sig att valpen som vuxen väger ca 4,5 kg och den ser inte alls ut som en renrasig Pomeranian borde göra. Kvinnan kräver nu att säljaren skall gottgöra henne, vilket denna förståss nekar med all rätt. Det finns inga garantier för att en valp som är såld utan stamtavla skall vara renrasig, endast valpar som säljes med stamtavla kan garanteras som renrasiga, om det ändå skulle uppstå tvivel så kan man alltid vända sig till Kennelklubben om man är medlem där.

Om du vill köpa en renrasig valp så bör den ha stamtavla och vara registrerad hos kennelklubben, och vill du dessutom i framtiden kunna ha möjligheten att få hjälp av kennelklubben vid eventuell tvist mellan dig och uppfödaren så bör du och säljaren vara medlem av kennelklubben.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.