Pitbull bet ihjäl en pudel

Så hände det igen, igår bets en pudel ihjäl av en kamphund av rasen pitbull. Man kan fråga sig hur skall man få bukt med problemet, nu var det en hund som fick sätta livet till nästa gång kan det vara ett barn. Måste det gå så långt att en människa dör innan man får stop på dessa oseriösa hundägare?

Sala. En pudel blev på onsdagen dödad av en lösgående kamphund i centrala Sala. Det var en yngre kvinna som var ute och gick med sin pudel. Då mötte hon en man med en pitbull som inte var kopplad, och pitbullen far på pudeln och biter ihjäl den, säger Per Strömbäck, presstalesman för polisen i Västmanland, till TT. Han uppger att kamphunden har omhändertagits av polisen i avvaktan på utredning, skriver nyheter24

Pudel ihjälbiten av kamphund

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 Responses to Pitbull bet ihjäl en pudel

  1. Lisen skriver:

    Kamphund? Hunden var alltså, helt säkert, en hund tränad att slåss för sitt liv?För det är vad en kamphund är!En PB kan likväl vara en underbar familjehund men även sådana kan bli indragna i tragiska händelser.Börjar tröttna på att se/höra ordet kamphund! Varför inte bara skriva ut rasen?

  2. Titti skriver:

    Har svårt att förstå denna otroligt uttjatade reaktion på de här typen av inlägg och artiklar. Är det det enda du reagerar på, Lisen? Benämningen på hunden som bet ihjäl? Läs på lite historik om dessa raser. Helt klart är det kamp som måste tyglas om man ska kunna föra en pitbull. Skänk istället en tanke till alla som förlorar sin, ibland, bästa och kanske tom enda vän. Jag tycker det är otroligt sorgligt och onödigt. Hålls med era kamphundar långt ute i skogen, och för guds skull håll dom i koppel med stadig hand!

  3. Emma skriver:

    Konstigt att Lisen inte bryr sig om att en hund blev ihjälbiten, och att en matte förlorade en vän…DESSA BESTAR BÖR FÖRBJUDAS!!!! Vi ska inte tillåta sjuka människor gå omkring med skarpladdade vapen.Förövrigt håller jag med Titti.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.