Polishund bet 66-årig kvinna svårt i handen

Den åttonde januari blev en 66 årig kvinna svårt biten i handen av en polishund med toppbetyg i lydnadstester. Kvinnan var nästan hemma efter att ha rastat sin pudel, då small det plötsligt till och polishunden hugg henne svårt i handen. Åklagaren har beslutat att inte inleda någon förundersökning. 

Idag har de öppna såren läkt men kvinnan lider fortfarande efter sivterna efter mötet med polishunden, handen är opererad flera gånger och hon går nu på rehabilitering två gånger i veckan.

Mannen som var ute och rastade polishunden, som var kopplad, har en annan version än kvinnan i vad som egentligen hände då hunden högg kvinnan i handen. Han säger att kvinnans hund skällde till då de möttes och då blev det ett utfall, sen skall väl inte en hund bita en annan människa för det tycker man? Kvinnan säger att hennes hund var helt tyst och att polishunden inte visade några tecken på att han tänkte hugga utan gjorde det utan förvarning.

Jag har själv mött otaliga hundägare som låter sina hundar gå löst vid sidan trots att jag ropat till dem att min hund kanske kan skälla till vid mötet, resultatet har ibland blivit att den mötande hunden gjort ett utfall mot oss.

Händelsen med polishunden anmäldes men åklagaren på enheten för polismål i Malmö har beslutat att inte inleda någon förundersökning.
Hundägarens försäkringsbolag utreder nu ersättningsfrågan. 

Polishund bet 66 – årig kvinna  

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.