Sköt ihjäl hund fick 10 månaders fängelse

Äntligen har rättvisan talat, en man som kallblodigt sköt en hund rätt genom huvudet har åtalats och fick idag en 10 månaders fängelsedom. Allt utspelades i Rosengård i december ifjol.

Då en 28-årig hundägare vägrade att blanda sig i upploppen på Rosengård, riktades en skarpladdad pistol mot hans huvud och pistolmannen hotade att våldta 28-åringens hustru om han inte kom med och bussade hunden – en amstaff – mot poliserna.

Idag dömdes den 21-åriga pistolmannen i Malmö till sex månaders fängelse och att betala 28-åringen 34 000 kronor i skadestånd.

Hunden avrättades kallblodigt genom att pistolmannen sköt den rätt genom huvudet.  Varefter han stoppade hundkadavret i en säck och kastade det hela i en av alla de sopcontainrar som stacks i brand under flera dagars upploppet som skedde i Rosengård.

Fängelse för dödsskott mot hund
Fick fängelse för död hund
Sydsvenskan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sköt ihjäl hund fick 10 månaders fängelse

 1. Greta skriver:

  Inte mer än rätt! och 6 månaders fängelse tycker jag e för lindrigt men skadeståndet svider nog!Stackars hussen o matten,vilken fruktansvärd upplevelse!Hur fan kan man va så kallblodig!Vad kan inte denna 28 åring mer ställa till med???

  • Susann skriver:

   Var det 6 eller 10 månaders fängelse, uppgifterna går i sär Sydsvenskan skriver 10 månader och andra tidningar 6?

 2. Olle skriver:

  Den som vill läsa mer rekommenderas Fria Nyheter på:http://frianyheter.wo

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.