Det är dags att lära Kennelklubben sitta vackert

Det är dags att lära Svenska Kennelklubben sitta vackert skriver GP i sin krönika idag. Det handlar om Hans Rosengrens uttalanden i programmet Uppdrag granskning angående farliga raser i Sverige.

Hans Rosengrens uttalande:
”Att bo granne med en kavkazskaja ovtjarka behöver inte innebära problem. Problem är det att bo granne med en hundägare som inte tar ansvar över sitt hundägande oavsett ras.”  Detta uttalande väcker känslor hos många och kommer nu också att starta en debatt åtminstone i tidningen GP.

Många länder däribland Norge har förbjudit flera raser som anses farliga, däribland Pitbull. Men i Sverige anses inga raser farliga utan det är hundägarna som är oansvariga. Här går meningarna i sär, en del menar att tex kavkazskaja ovtjarka är en mördarmaskin och att kamphundar inte hör hemma bland människor.
.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det är dags att lära Kennelklubben sitta vackert

 1. tina945 skriver:

  Jag tycker Ovtjerkan hör hemma bl a i fårhagar där det finns varg, björn och kanske även i hästhagar där det finns risk för sabotage som hästmisshandel, om ägaren skaffar license samt inhägnad för denna stora hund som verkar vara farligare, mer oberäknelig och större än vargarna här i landet. Vargar är skygga för människor och springer hellre undan.

 2. Liza skriver:

  Så bra att detta kom upp till debatt, har funderat på om det verkligen bara var jag som har reagerat starkt på det här. Sedan Hans Rosengrens uttalande i TV har jag skämts å hans vägnar, så nonchalant, okänsligt och kaxigt och han företräder SKK. Jag skulle verkligen inte vilja ha den här typen av hundar i mitt grannskap trots stor hundvana. Hoppas att fler läser igenom GP:s krönika via länken.

  • Susann skriver:

   Ja, det kan vara bra att titta på det ur en annan synvinkel, så det lönar sig att läsa GPs krönika idag via länken i bloggen

 3. kerbeross skriver:

  Jodå, visst kan man tycka att det finns gränser för vad som är rimligt men jag blir förvånad att ingen reagerar på att en lokalpolitiker försöker göra sig en agenda och ett namn på andra människors rädslor. Jag har nu hört honom och hans anhang skälla om denna fråga under en lång tid. Han har inte vid ett ända tillfälle, vad jag vet, kunnat evidensbasera sina uttalanden utan spelar på andra människors rädsla.

 4. Dog News skriver:

  Hans Rosengren på SKK gav svar på tal till GPs krönika, citerar sista delen av Hans meddelande som ni även kan läsa i sin helhet på http://www.skk.se ”Avslutningsvis är det lite förvånande att den tidning som Gert Gelotte representerar tar in annonser som marknadsför hundar som korstas med varg, vilket enligt lag är förbjudet. Varghybrider har egenskaper från ett vilt levande rovdjur och är definitivt en potentiell fara för människor. Det är kanske dags för GP att lära sig sitta vackert och inte hjälpa till att sprida olagliga annonser för djur som definitivt inte hör hemma i det svenska samhället.”

 5. ovtjarka skriver:

  Jag bor med min familj i ett hus mitt i centrum av liten by på Österlen, en av familje medlemmarna är en mycket social 14 månaders gammal ovtjarka tik.Som tycker om alla, grannar,barn och sina hundkompisar i omgivningen.Hennes bästa kompisar är en pittbull och hans kompis som är av rasen chiauha.Tre hundar av helt olika raser och storlekar. Staketbygget runt tomten har ej blivit klart,men trotts detta håller de sina lekar innom sin gräns, utan att störa eller skada varesig varandra eller sin omgivning.Något som vi människor kanske bord ta efter. Oavsätt om man är två eller fyrbent, så är vi alla olika individer,som inte ska klandras av varesig land vi kommer ifrån,ras eller härkomst. Alla kan inte dömmas för att en har gjort fel …..Detta måste ju även gälla för ovtjarkan

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.