Rätten att skjuta vargar som angriper jakthundar blir permanent

Rätten att skjuta vargar och andra rovdjur som angriper jakthundar och tamdjur utanför hägn blir permanent från 1 maj. Möjligheten har funnits på försök i två år, och regeringen anser att det hela fungerat väl.

Under de här två åren har sex vargar och en björn skjutits med hänvisning till paragrafen. Inte ett enda lodjur finns noterat.

Samtidigt med att lättnaderna nu permanentas utökar regeringen jakträtten till att gälla fler än tamdjursägarna. En jakthund får i fortsättningen skyddas mot rovdjur även av andra medlemmar i jaktlaget, och när det gäller tamdjur i hägn får grannar och andra närboende gripa in i tamdjursägarens ställe om de upptäcker ett rovdjur i hägnet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Rätten att skjuta vargar som angriper jakthundar blir permanent

  1. Dyadae skriver:

    Jahaja.. Vem ska lära varg och björn att bara stå där och inte försvara sig när jaktlaget kommer då?Man kan ge fan i att ta med hundarna ut. Man kan göra jobbet själv om man nu måste ut i naturen och döda =(

  2. uno skriver:

    Sån jäkla skit!!! Vargen är viktigare än hunden sett ut naturögon. Håller man inte koll på sin dogg får man skylla sig själv. Men vargen skapar bra älgar. Kolla i Kanada. Kolla renarna i Kanada eller skogsrenen i Ryssland. Rejäla bestar, inga fisiga lapprenar. Det handlar om naturligt urval. Det krävs toppredatorer som tänker med magen i stället för jägare som alltid skjuter den största med bästa generna. Mer varg åt folket! Jägarna får visst finnas, men måste hållas kort och lära sig naturens lagar! Uno (som visserligen gillar att fiska, stooora fiskar!)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.