7 åring svårt biten av Golden retriverEn 7 årig flicka blev svårt biten av en familjehund av rasen Golden retriver, då hon skulle krama och pussa hunden. Flickan blev illa biten och är förd till sjukhus med ambulans har Lars Nygren på polisen i Lund meddelat till pressen.

Händelsen inträffade på en idrottsplats på onsdagskvällen då hundägaren tillfälligt kopplat hunden vid en stolpe. Hundägaren befann sig en bit ifrån hunden då olyckan inträffade. Hundägaren är i dagsläget inte misstänkt för något brott, det rör sig inte om slarv från hundägarens sida. Men man funderar nu på polisen över vilka åtgärder hundägaren måste vidta, om man skall avliva hunden eller om den kanske kan tvingas bära munkorg. Hundägaren säger att hunden aldrig tidigare visat tecken på aggression. Golden retriver toppar listan på minst aggressiva raser.

Flicka svårt biten av Golden retriver

Flicka svårt biten av hund

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 Responses to 7 åring svårt biten av Golden retriver

 1. Dyadae skriver:

  Vart är alla upprop om att förbjuda Goldens?? De är kända för att kunna attackera utan orsak. Förbjud Goldens, whippets, taxar, pudlar, chihuahuor, jack russels och liknande hundar.*himlar med ögonen*Vad gjorde barnet för att bli biten? Även barn måste lära sig tidigt att man inte kan slänga sig fram till hundar, om det så bara är för att kramas.Blir så less på att det alltid ska skyllas på hunden.

  • Dog News skriver:

   Här håller jag med dig, många barn ber om att få klappa hundar men en del går bara rätt fram och sticker fram handen eller ansiktet. Här får nog föräldrarna uppfostra sina barn lite mera. Det är ju en självklarhet att lära barn att inte springa ut framför en bil, det borde vara en självklarhet att lära barn hur man uppträder emot djur då det faktiskt kan gå riktigt illa om oturen är framme.

 2. maria skriver:

  Som Golden ägare så känner jag starkt för ägaren till golden retrievern.tycker inte alls det är konstigt att hunden bet till, många hundar är osäkra på okända barn och att sitta bunden och inte kunna komma därifrån och få ett barn rakt i ansiktet som pussar och kramar på en! Nä det är bara föräldrarna till det stackars barnet som skall ha en reprimand.Pratade med en schäfer ägare om detta problem att man som Golden ägare har tex. man stannar upp gå stan och pratar med en vän, och när man tittar på hunden så sitter ett barn fast runt halsen på hunden, utan att någon först frågat om det är ok, Schäfer ägaren hade aldrig varit med om detta och aldrig hört att det skett på en schäfer heller…så föräldrar är väldigt duktiga att lära sina barn det dom tror är farligt men inte vanligt hyffs =/

  • Dog News skriver:

   För några år sedan då jag var på en hundutställning så kom det fram en liten tjej på 6 år, hon hade med sig sina morföräldrar. Tjejen var jätteintresserad av min ras Pomeranian och ville gärna ha en egen sådan. Morföräldrarna frågade om tjejen fick klappa hunden som stod på ett trimbord. Jag sa att hon fick lova att gå nära och se på honom och låta honom nosa på hennes hand men inget mer för han kan känna sig trängd och då eventuellt göra utfall. Den lilla tjejen kunde inte slita sig från min hund utan stod allt närmare och närmare, jag sa återigen till dem att hon inte skulle gå så nära, det slutade med att tjejen plötsligt sköt fram sitt ansikte intill min hunds huvud och då gjorde han ett varnande utfall. Han bet inte men tjejen började storgråta och ville absolut inte ha en sådan hund mera. Som tur var så var morföräldrarna så förstående att det förstod att felet låg hos dem som inte sett till sitt barnbarn bättre.

 3. A-B Karlsson skriver:

  Vilken hund som helst oavsett ras som är bunden, känner sig trängd om någon okänd kommer fram.Tyvärr reagerar hundar då som hundar gör….

 4. Evelina skriver:

  Blir lite upprörd när jag läser sånt här egentligen, oavsett ras.Vart i hela friden är 7åringens oansvariga föräldrar som släpper barnet ur sikte och som inte lärt denne att man går inte fram till hundar utan att be om lov från hundägaren.Att man kramar en hund ses ju av den inte som en ömhetsförklring utan dominans så det är väl klart som korvspan att den försvarar sig. Det har inget med aggressioner att göra utan mänskligt felande.Vad blir det för straff för barnet och dennes föräldrar då? Detta var ju en provocerande handling av barnet så dess handlingar måste ju även det få rättsliga konsekvenser.

 5. cachi skriver:

  Jättetråkigt det som hänt!!!!!!Min äldste son nu 32 år, men när han var liten , han var urförtjust i hundar!!!Han ville bara rusa fram och slänga sig om halsen på hundarna han mötte såg eller satt kopplade utanför affären.Jag hade ett jätte jobb att hindra honom!Men jag gjorde det!!!!!!Kanske barnen ibl behöver vara kopplade *L*/ Eva-Lena

 6. Emma skriver:

  Jag förstå hunden. Den stod bunden. Flickan var okänd, och kramade och pussade den, något som många hundar kan tycka vara obehagligt och skrämmande. Tänk er själva om du binds fast och någon du aldrig träffat pussar och kramar dig mot din vilja-det är en attack.DÄRFÖR BIND ALDRIG DIN HUND OCH LÄMNA DEN!!!!!!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.