Hund i het bil – låg prioritet hos polisen

Klockan Yttertemperatur Väderlek Temp i bilen
08.30 +14 Skugga +19
09.30 +18 Skugga +38
10.30 +20 Blandat +47
11.00 +20 Sol +52
12.00 +23 Sol +65
13.30 +22 Sol +85

Tabellen ovan visar temperaturen i en bil.

På min väg upp till Köping idag passerade jag Örebro, ensam i bilen med en hund  var jag hänvisad till Drive In på någon hamburgerrestaurang. Denna gång blev det Max söder om Örebro vid det relativt nya köpcentret.

Under tiden som jag beställde mat såg jag en tjej rasta en hund som hon sedan stängde in i en grön 740 Volvo modell äldre. Tjejen lämnade två fönster något öppna men bilens innertemperatur påverkas mycket lite av om fönster eller baklucka står öppen. Värmeslag kan uppstå om hund färdas i bur där solen ligger på under längre tid och inget solskydd finns. Troligen jobbade hundägaren på restaurangen, hon var iförd förkläde, om så var fallet så undrar jag hur hygieniskt det är att rasta hund och jobba i kök i samma kläder, men det var inte det som jag reagerade på.

Det var tydligt att hundägaren förvarade hunden i bilen som stod parkerad mitt i solen under tiden som hon själva jobbade. Jag rastade min hund och kollade in hunden i Volvon som nu började bli orolig och skällde. Det var 19 + ute och enligt tabellen och temperaturen i min egen bil som stod intill Volvon var det ca 40+ inne i bilen. Jag ringde polisen då jag inte kunde finna ägaren till bilen, efter 20 minuters väntan i telefon fick jag prata med någon som skulle ta emot min anmälan, personen var inte intresserad utan tyckte att jag skulle leta reda på bilägaren.

Då jag var envis och påpekade vad djurskyddslagen säger gick personen med på att ”försöka” få tag på bilägaren. Jag stannade kvar en stund tills jag kunde se att hundägaren kom ut och tog med sig hunden på en ny rastningstur. Sedan var jag tvungen att åka därifrån, men jag kan inte sluta upp att tänka på att hunden troligtvis sitter kvar i bilen fortfarande!:(
Jag hoppas att hundägaren fick lite dåligt samvete trots allt men hon borde inte förvara hunden på en parkeringsplats i en het bil!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Hund i het bil – låg prioritet hos polisen

 1. Ken skriver:

  Stänger någon idiot in sitt djur i en kokhet bil, så knackar jag rutan och tar ut den. Kosta vad det vill.

 2. hippo skriver:

  Varför SA du inte till henne???

  • Dog News skriver:

   För att jag aldrig hann i fatt henne, hon försvann de gånger jag kom fram till bilen. Hon stod heller inte bakom disken på restaurangen…vad skulle jag mera gjort

 3. cachi skriver:

  BRA GJORT!!!!!Att du försökte så gott du kunde!!!!!Sånt här får inte förekomma!!!!Det skall anmälas!!!!Ha en underbar Lördag!!!KramEva-Lena

 4. Dyadae skriver:

  I Hedemora förra sommaren, en av de där superheta dagarna hittade jag en hund i en bil på en parkering. En ruta var nere en handsbredd ungefär. Hunden satt på golvet och flämtade hårt. Jag och kompisen hade varit inne på Donken och när vi kom ut igen (ca 20 minuter senare) kunde vi inte direkt sätta oss i vår bil, det var för hett. (I solen utanför bilen var det lugnt 40 grader varmt)Och i bilen bredvid satt hunden. Jag var in på Donken och efterlyste ägarna, inget svar. Frågade folk uppe på Lappens om det var deras bil, inget svar. Sprang in på Lidl som ligger precis bredvid, inget svar. När jag kommer ut från Lidl igen ser jag hur ett par som suttit på Lappens (som för övrigt är en uteservering, man FÅR han hunden med sig) slinker in i bilen och åker därifrån. Till saken hör att jag hade ringt polisen på en gång, och de skulle skicka nån när de kunde, men det är ju Hedemora, de har annat för sig =/ Jag hade hört mig för om regler när det gäller knacka rutor etc, och hade det där usla paret inte varit vid bilen när jag kom tillbaka hade jag knackat rutan utan pardon.Tyvärr hann jag inte ifatt dem.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.