Chatta med veterinär Johan Beck-Friis kl. 11.00 om osundavel

Debatten om osund avel fortsätter i GP. Idag onsdag kl. 11.oo har du chansen att chatta med veterinär Johan Beck-Friis, som är informationschef på Sveriges veterinärföbund, läs mera här

Folkpartisten Marita Paulsen har fått tillräckligt av den överdrivna aveln, hon tycker att uppfödare som föder upp hundar med defekter borde skämmas. Marita anser att problemet är att uppfödare avlar för att tillfredsställa mänskliga behov, hon vill att man skall se till hundens behov och bygga upp den utifrån dess naturliga egenskaper.
Och jag håller med Marita Paulsen i hennes uttalanden, detta skrev jag också om i min intervju i Pomeranian Review i USA.

Basset hound uppfödaren Paula Sunebring anser att ett fåtal okunniga uppfödare svärtar ner resten av uppfödarna. Basset hound är en av de raser där åtgärder krävs. Om det är på det viset, så måste dessa fåtal uppfödare ha många hundar och stor avel för att ha kunnat påverka hela rasen till det den är idag. Ingen vill avsiktligt föda upp sjuka hundar, ändå tror jag att alla vi uppfödare på ett eller annat sätt är med och påverkar hur vår ”egna” ras ser ut idag.

Klicka er in på artiklarna ovan, de är alla läsvärda, och glöm inte att chatta med veterinär Johan Beck-Friis om ni har frågor kring osund avel.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Chatta med veterinär Johan Beck-Friis kl. 11.00 om osundavel

 1. Juliquinn skriver:

  Man kanske först och främst ska se vad man har för domare inom hundsporten….Oftast avlar väl uppfödarna efter det domarna vill ha… eller??

  • Dog News skriver:

   Mycket riktigt, man avlar fram den typ som går bäst på utställning. Här avlar man alltså fram en typ som tillfredställer människan eller sig själv för alla vill ju vinna i utställningsringen.

 2. Dog News skriver:

  NU har chatten startat hos http://www.GP.se ang osund hundavel

 3. Emma skriver:

  Rasrena hundar= inavel.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.