Pittbull bet ihjäl hund i Växjö

På söndageftermiddag bet en pittbull ihjäl en mindre hund av rasen bichon frisé i en park i Växjö. Pittbull hunden anföll den mindre hunden under en promenad, den mindre hunden blev så illa biten att den avled av sina skador.

Polisen tog hand om pitbull terriern direkt på platsen. Den fördes till ett pensionat där den ska stanna tills utredningen är klar.

Det är av denna orsak som jag personligen inte gillar kamphundar eller hundar med stort vaktbehov, man skall inte behöva vara rädd för att gå ut och rasta sina hundar.

Pittbull vid Växjösjön sargade hund svårt

Pittbull bet ihjäl hund i park

 Pittbull bet hund svårt i park

Pittbull biten hund i kuvös

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

16 svar på Pittbull bet ihjäl hund i Växjö

 1. Anonym skriver:

  Den avled inte.Dom vårdar den i kuvös och den plågas svårt.Vore bättre att avliva den lilla hunden. En sådan liten hund tål ju inget innan den har livshotande skador.

  • Dog News skriver:

   Så det stod felaktigt i tidningen. Men va hemskt om den får lida så, vet du om det finns något hopp för den för annars skulle de väl ha avlivat den tycker man?!

 2. A-B Karlsson skriver:

  Slår vad om att bichon frisén muckade….

 3. Varför detta ständiga påhopp på kamphundar?Det ställer stora krav på en ägare till en kamphund och sådant här får inte förekomma. Det är jag helt klart med på.Men om en Golden bet en liten pappilon eller en annan mindre hund så skulle det inte skrivas lika hårt om det som när en Pitbull gör det.Av studier så har man ju kommit fram till att alla dess små hundar som folk har är mer aggresiva än en kamphund.Så frågan är varför Pitbullen hoppade på den lilla vovven eller va det den lilla vovven som först hoppade på Pitbullen???

  • Dog News skriver:

   Att kamphundar figurerar i media ofta beror på att det händer många olyckor med just de hundarna inblandade. För bara en månad sedan var det skriverier om en Golden retriver så det skrivs inte enbart angående kamphundar. Läs om goldisen här http://blogg.aftonbla

 4. Detta var en artikel jag tyvärr har missat.Att det är många olyckor med just kamphundar är en sanning med modifikation måste jag få säga.Det händer stort sett lika många olyckor med (vanliga) hundar som med kamphundar men media gillar mer att skriva om kamphundar än de andra.Sen att skadorna oftast är värre med en kamphund är en helt annan sak då dom har betydligt starkare käkar än de vanliga hundarna.Jag har själv en Grandis på 18 månader och många drar sig tillbaka enbart för han är så stor. Det som gör mig mest arg är folk med små hundar som fördömmer min hund direkt när dom ser honom och jag har ett flertal gånger hört ägarna säga till sina hundar att akta dig för den stora busen osv…Detta kallar jag mer att man proviserar sin hund som hundägare och fördömmer en annan hund bara för att den är stor.Nä.. Jag lägger ett stort ansvar på alla som har små hundar med. Bara för hunden är liten innebär det inte att man inte ska ha kontroll över sin hund.Som Cesar brukar säga: Det är hundar inga bäbisar och skall därför behandlas som hundar. Då mår dom som bäst.

  • Dog News skriver:

   Cesar är bra men allt han säger är inte det bästa för hunden. Sättet som de framför saken på i TV programmet är missvisande då det inte går så fort att dressera en hund som man kan förstå av serien.

 5. A-B Karlsson skriver:

  Faktum är att taxar är inblandade i de flesta bitolyckor.Tycker du borde skämmas som hundägare att slå på kamphundar!

 6. Ligger mycket i vad du säger Karlsson!!!

 7. A-B Karlsson skriver:

  #4 Kommentar från Försäljare – Världens bästa yrke Cesar har just en kamphund för att rehabilitera andra hundar.Nu är den hunden såpass gammal så Cesar har valt en ny kamphund för att ta över.Cesar menar också att små hundar är värst!

 8. Det cesar säger är att små hundar har en större aggrisivitet än större hundar. Detta mycket för att ägarna behandlar dom som små bäbisar och inte som hundar. En liten hund behöver samma disiplin som en pitbill eller annan stor hund.Det stora problemet idag är att de som har små hundar hela tiden skyller på de som har större hundar trots att dom inte har någon diseplin på de små hundarna…Tragiskt…..

 9. Anonym skriver:

  Men med tanke på antalet sk kamphundar mot antalet golden retrievers så måste väl ändå kamphundarna vara överrepresenterade i statistiken?

 10. galin skriver:

  En veterinär väger alltid de etiska aspekterna med lidande och smärta mot chanserna för överlevnad och ett fullgott liv efter att skadorna läkt. Anser veterinären att patienten lider i onödan diskuteras det alltid med djurägaren och ett beslut tas därefter.Med tanke på de beskrivna skadorna får Jenka förmodligen kraftig smärtlindrig och hjälp med cirkulationen och plågas förhoppningsvis inte i onödan utan får all tillrådig hjälp med att läka vävnaden. Många åsikter finns ser jag, men ingen har ju egentligen någon insikt i problemet, så överlåt ni besluten åt dem som är insatta i situationen.Att när så kallade kamphundar är involverad i en incident liknande denna blåses historien upp till gigantiska proportioner av media är bara beklagligt. Jag har mött många trevliga Rottweilrar, AmStaffar, Pitbulls (en förbjuden ras i Sverige men registreras som Blandras hos SKK), schäfrar etc men också haft lyckan (?) att träffa aggressiva taxar, bichoner, chihuahuor, golden och faktiskt en gång en riktigt otäck Flatte! Så nej – rasen har mindre betydelse, det är ägaren som formar hunden. Ett ”hundkörkort” hade varit bra…

 11. minea skriver:

  Jag äger en rottis som häromdagen blev attackerad av en Irish glen terrier. Vi skulle bara passera då den galna hundjäveln flyger på och siktar på min hunds hals. Ägaren bara stog där och tittade på!! Så när jag lyckats få bort min hund, som ligger ner på marken, säger gubbjäveln ”Han gör så ibland”. Herregud.Ibland önskar jag att min jycke vore tuffare, men hon är för snäll för det 🙂

 12. Dog News skriver:

  Om ni varit med om att er hund blivit anfallen av en annan hund eller hört om det så får ni gärna skriva till oss och berätta. Vi är intresserade av alla slags raser och skriver gärna om det här på Dog News.

 13. många knäppgökar finns det skriver:

  tycker bara så här: många knäppgökar finns det. kan du inte ta hand om din hund, utan att den flyger på andra – lägg ner ditt hundägande. ni som skaffar ”p-förlängare”, skaffa er ett eget liv i stället för att utnyttja hundarna till det. skaka några gånger på er huvuden, ja typ alla med hundar kanske skulle det, och se om det hamnar några skruvar på mer rätta platser sedan. är så trött på dessa bitande hundar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.