Svenska kennelklubben måste ta sitt ansvar

Idag finns en artikel i GP där rubriken lyder: Svenska kennelklubben måste ta sitt ansvar. Det hela handlar om extremavel som har varit på tapeten i bland annat GP den senaste tiden.

Några uppfödare har ställt upp på en snabbintervju och det finns dem som menar att kennelklubben har monopol och styr med järnhandske, vågar man säga till så straffas man på ett eller annat sätt. Uppfödarna anser att det inte enbart är domarnas och uppfödarnas fel att hundar avlas sönder utan att även kennelklubben borde ta sitt ansvar. Nils Erik Åhmansson på SKK säger att SKK gör allt för en sundare avel, han avfärdar alla påståenden om något annat. Några politiker har börjat jobba aktivt på att stoppa osund avel sedan GP tog upp ämnet tidigare i våras.

Tyvärr finns inte artikeln ute på GPs hemsida, men jag länkar dit senare om den kommer upp idag.

Sunda och friska rashundar – prioriterat mål för Svenska Kennelklubben

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Svenska kennelklubben måste ta sitt ansvar

 1. Dyadae skriver:

  Absolut är det SKKs ansvar. Om de sätter en standard, och väljer att ta bort dessa stackars kräk som tex schäfrar som knappt kan gå, då kommer folk att vara tvungna att avla på ”friska” exemplar och se till att stammen håller sig frisk.Uteslut folk som har sönderavlade djur i sina kennlar och premiera de som har friska djur. Om trasiga djur inte accepteras på tävlingar etc, kommer det att ändras!

 2. muffeltuss skriver:

  Bra att du tar upp ämnet!Vill passa på o fråga dig om du vet om det är sant att cockerspaniel raserna dras med en hjärnsjukdom som är ärftlig?

  • Dog News skriver:

   Nej det har jag ingen erfarenhet av, har du frågat rasklubben för cockerspaniel? Jag har själv haft/fött upp amerikanskcocker men inte heller då var det tal om detta.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.