Hund offrade sitt liv – hyllas som hjälte

Hunden Kita offrade sitt liv för att rädda poliserna

Då rånaren siktade mot husse Bertil Olofsson, gick hunden till attack mot rånaren, nu hyllas hunden som hjälte.  Efter flera dagars spaningar på rånarna i Umeå, var nationella insatsstyrkans elitpoliser säkra på att ett stort rån planerades. Man hade fått vetskapen om att några av Sveriges grövsta brottslingar var inblandade.

Vid rånet började en av rånarna skujta med sitt atuomatvapen, då gjorde hunden Kita som hon blivit inlärd, hon attackerad rånaren för att skydda sin husse. Hunden Kita räddade livet på husse genom sitt hjältemod.

Våld mot tjänstehundar räknas bara som skadegörelse eller djurplågeri. Det är tyvärr ett  lågt straffvärde att döda en tjänstehund i Sverige, men det finns länder där polishundar jämställs med människor.  Det är ytterst sällan som tjänstehundar dör i tjänsten men de är ofta i riskabla situationer.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.