Fusk vid jaktprov – domare avstängda

Fusk vid jaktprov inom Västerbottens älghundsklubb resulterade i att två domare nu är avstängda. Två jaktprovsprotokoll i rad visade sig vara identiska, detta fick ordförande i Norrbottens älghundsklubb att ana ugglor i mossen.

De två domarna är tillsvidare avstängda i två år av Svenska älghundsklubben. De bedömda hundarnas ägare har inte förlorat sina jaktprovsbedömningar. Det kan ligga ekonomiska motiv bakom fusket då ett bra resultat kan ge en högre parningsavgift och avkommornas pris blir högre. Domarna kan nu överklaga beslutet till SKK.

Det är så synd att det skall fuskas inom all sport, det känns som om regler är till för att brytas.

Fusk vid jaktprov – domare avstängda

Jaktprovsdomare avstängda efter fusk

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.