Rottweiler bet ihjäl chihuahua i Göteborg

rottis.jpg

Så var det dags igen, denna gång var det en rottweiler som bet ihjäl en chihuahua. Chihuahua hunden befann sig i sin egen trädgård då en rottweiler och en boxer plötsligt gav sig på den stackars lilla hunden som bets blodig och dog påväg till veterinären.

Jag känner starkt med Frankies ägare som så brutalt förlorade sin lilla älskade hund, detta skall inte behöva hända. Det är min värsta mardröm att någon av mina hundar skall bli ihjälbitna, jag är rädd flera gånger i veckan då jag möter större hundar som både reser ragg och skäller vilt, där ägarna knappt orkar hålla in sina hundar (bestar). Så jag tycker absolut att något bör göras innan flera oskyldiga hundar måste sätta livet till.

Aftonbladet har just nu en fråga där man undersöker om vissa raser borde förbjudas, just nu tycker 60,9 % av de svarande att man borde förbjuda vissa raser.

Rottweiler bet ihjäl chihuahua

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Rottweiler bet ihjäl chihuahua i Göteborg

 1. Madeleine skriver:

  Det är inte undar eller raser som skall förbjudas, det är vissa hundägare. Det borde införas något slags hundkörkort. Obigatoriska hundkurser. Och folk skulle behöva anses som lämpliga att ha hund.

 2. Dog News skriver:

  Nyheten i AB har fått många hundägare att skriva inlägg, hela 190 inlägg just nu. Det finns många som vill tycka till vad gäller hundförbud eller hundkörkort, konstigt att det trots det inte händer något i saken?

 3. Karate slugger skriver:

  Tycker man är inne på helt fel spår om man ska börja förbjuda raser, vad ska man dra gränsen? mankhöjd över ett visst mått?Problemet är att när hundar ryker ihop och den ena är såhär liten så går det illa fort, hundar ryker ihop hela tiden, det kommer man nog alldrig att komma ifrån.

 4. kerbeross skriver:

  Det vore intressant att veta vilka hundraser som skulle vara tillåtna och hur länge man skulle nöja sig med att tillåta dessa. Hundhatare finns det lite överallt, det är dock sorligt att se att, vissa som påstår sig vara hundälskare bidrar till att dessa får vatten på kvarnen men man står ju förstås sin ras närmast. Nej, uppriktigt sagt är det bara typ pomerania som kvalar sig som hund då får det vara. Inför ett förbud för hundar överhuvudtaget så slipper man också dessa små bjäffsande monster som inte ens är en hund utan snarare en accessoar. Hur många gånger möter jag inte dessa små vilddjur och dess arroganta ägare som tycker det är ok att hunden gör utfall bara för att den är liten. Se till att införa ett psyktest för dessa ägare för allt som oftast känns det att man skaffat hund för att tillfredställa andra behov som man inte får tillgodosedda genom mellanmäskliga relationer. Att ses dra slutsatsen från aftonbladets kvasiundersökningar är ju lite korkat. När man skriker på förbud så tycker jag att man kan förbjuda snabba bilar, solbadning och varför inte snabbmat det vet vi ju verkligen hur farligt det är och hur produktionen av den drabbar människor i ”tredje världen”.

 5. Dog News skriver:

  Ett hundkörkort skall gälla samtliga raser, helt enkelt ett lämplighetstest där man ser om personen är lämplig att få inneha en hund. Då skulle åtminstone en del av hundarna förhoppningsvis inte bli illa behandlade, för en hund som attackerar kan inte må särskilt bra, eller?

 6. gabriella berggren skriver:

  tycker inte du ska kalla hunden för monster utan snarare ägaren jag har erfarenhet av rasen och kan bara säga som så att med rätt ägare är de inte något fel på rottweilern den behöver stimulans både fysisk och psyckiskt för att må bra detta är ingen kamp hund heller utan en vakt hund tänk tex så här en vallhund tex bordercollie som ej får den stimulans den ska börjar valla cycklar,bilar,barn etc och en vakthund som ej blir stimulerad och behandlas som den ska börjar vakta . inte så svårt att förstå kanske. att hundar flyger på andra hundar beror inte på vilken ras de är utan är ett ganska vanligt problem hos dom flesta hundraser och små hundar är inget undan tag däremot tycker ju media att de är trevligare att skriva om stora så kalade mördar hundar än om små mopsar som gör uttfal .sluta göra ner en hel ras bara för att ägarna inte vet vad dom har för hund. och de här med hundkörkort borde nog vara viktigt vilken hund du än köper och hos små hunds ägarna ej vara ett undan tag

 7. moltas skriver:

  det är oftast de med de små hundarnas fel att attackerna sker eftersom de inte tror att de behöver titta till sin hund eftersom ”den e ju så liten” när dom inte lärt sig hundars kroppspråk tänker dom inte på att deras hund betersig kaxigt aggresivt eller överdådig den andra hunden vilket får den andra hunden att bli sur. ofta är det så att de små hundarna attackerar först och den andra bara försvarar sig, men eftersom den stora dödar den lilla lätt så är det deras fel. i hund världenfinns det inga olika storlekar, alla behandlas likadant

 8. BeataMorot1 skriver:

  En stimulerad hund mår ju bra…det gäller nog alla raser….får den sin kvot av hjärn och fysgympa, så blir den harmonisk!Hundar SKA inte springa lösa i bostadsområden, eller inom bebyggda områden alls…det är förbjudet först och främst, och för det andra en grym ignorans av hundägaren! De ska vara kopplade och under kontroll! Detta gäller alla hundar, såväl stora som små!!Sen när ett par jyckar springer lösa, ihop…så kommer ju gruppinstinkten som ett brev på posten och olyckorna ligger inte långt borta. Man får ju aldrig glömma att det faktiskt är djur med instinkter för jakt och överlevnad, rank och hierarki sen urminnestider och INTE våra modellerade små kelleksaker!Förbjuda raser tycker jag inte e lösningen…däremot som många ovanför sagt…förbjuda vissa hundägare!Hälsn // Beata

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.