Aktiveras våra hundar för lite?

Beror alla hundattacker på att hundarna aktiveras för lite? Vi lever i en stressig värld, där många känner att de inte räcker till, man har jämt för lite tid, detta resulterar i att även hundarna aktiveras för lite, för korta promenader och för lite lek.

Är för lite aktivering svaret på varför hundarna ”ballar ur”? Tillsammans med dålig uppfostring kan det göra en hund hur galen som helst. Ser bara till våra hundar som rastas 1-2 timmar dagligen, våra hundar är små till storleken, men får de inte sina promenader så blir de rastlösa och biter gärna sönder saker etc. Stor hundar behöver aktivering och promenader men har dagens hundägare tid till detta med tanke på världen vi lever i?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Aktiveras våra hundar för lite?

 1. 'Sickan' skriver:

  Ta bort frågetecknet…

 2. Bippobruden skriver:

  Många hundägare arbetar dessutom heltid,och då bör man nog noggrant tänka igenom ifall man ska skaffa hund.

  • Dog News skriver:

   Tror det är många som inte tänker på att man inte skall ha hund om man jobbar heltid, eller så bör man ha någon som rastar hunden under dagen.

 3. Jobbar heltid skriver:

  Både jag och min karl jobbar heltid. Och vi har en hund, som mår superbra. Lite roligt att du säger att ”man inte SKALL ha hund om man jobbar heltid”.

  • Dog News skriver:

   Jag tillägger att man i såfall bör ha någon som rastar hunden för annars bryter man mot djurskyddslagen. En hund får inte lämnas ensam i 8 timmar som jag förutsätter att en heltidstjänst är.

 4. Jobbar heltid skriver:

  Ja, min karl är hem varje lunch och rastar hunden.Vad gäller djurskyddslagen så är det inte ett SKALL, det är ett BÖR. För övrigt tror jag (tror eftersom det är något år sedan jag läste lagen i fulltext) att det handlar om att ”en hund bör inte lämnas ensam längre än 5 timmar”. Anledningen till detta är bl.a. att vissa hundar klarar sig kortare tid och andra hundar klarar sig längre tid.//Fd. djurskyddsinspektör

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.