Djurskyddet är hotat

Det finns en stor risk att Sverige kan bli utan ett väl fungerande djurskydd. I en utredning föreslås en sammanslagning av Livsmedelsverket, Statens Veterinärmedicinska Anstalt och ett par enheter på Jordbruksverket, som ansvarar för djurhälsa och djurskydd.

Djurskyddsfrågorna är marginaliserade i utredningsförslaget. Djurhälsa och djurskydd nämns bara då de leder till risker för livsmedelssäkerheten. Nu är man därför rädd att sällskapsdjurens och hästarnas sjukdomar samt djurskydd kommer att få en mindre prioritering på den nya myndigheten. Detta innebär att det finns stor risk att det svenska djurskyddet försämras.

Man får hoppas att detta kan stoppas innan det får förödande konsekvenser för våra sällskapsdjur, Sverige brukar ju vara ett land som ligger före men det verkar som om EU påverkar oss negativt i en del beslut.

Utredningsförslag hotar de svenska djurskyddet och smittskyddet

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.