Aktivitetsleksaker för hund

Som ni säkert kommer ihåg så träffade jag Nina Ottosson på Apotekets pressfrukost på Skansen. För er som inte vet så är Nina kvinnan bakom de populära aktivitetsleksakerna för hundar.

Hundar behöver inte alltid långa promenader för att aktivera sig, man kan aktivera hunden genom stillsam lek, det blir den minst lika nöjd med.

dogtornadoplastic.jpg

Jag tänkte skriva lite om DogTornado som jag skall skaffa till mina hundar. Det är en leksak som man kan använda till flera olika lekar men framför allt kan du med denna leksak ”lura” hunden att dricka mera vatten en varm sommardag. Man kan blanda litte färskköttig hundmat i mycket vatten och hälla upp i fördjupningarna, stoppa sedan in lekasaken i frysen en stund. Då blandningen har frusit till sig tar du fram leksaken och låter hunden slicka i sig av härligheten. OBS: denna lek skall ske under uppsyn så att hunden inte får iskuberna i halsen.

Det finns flera olika svårighetsgrader då du kan rotera leksaken åt olika håll, då lär sig hunden snart hur den skall göra för att finna godiset. Låt ej hunden leka ensam med denna leksak, låt den ej heller bita på plasten.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Aktivitetsleksaker för hund

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.