Tusentals hundar klubbas ihjäl

hanzhong.jpg

Sedan maj månad har myndigheterna i den nordkinesiska staden Hanzhong klubbat ihjäl 37 500 hundar, detta på grund av den rabiesepidemi som har utbrutit i staden.

Hittills i år har 13 personer i Hanzhong dött i rabies och myndigheterna säger att man är tvungen att slå ihjäl hundarna för att förhindra smittan av rabies. Man säger vidare att 6600 personer har blivit bitna eller rivna av lösdrivande hundar. Hanzhong-kampanjen har lett till stora protester på internet, sedan bilder av ihjälklubbade hundar spridits på nätet. Men masslakt av djur i samband med epidemier är inte ovanliga i Kina. Tidigare har man i ett län i den sydvästliga provinsen Yunnan år 2006 under fem dagar dödat 50 000 hundar sedan tre personer dött av hundbett.

Media skriver om masslakten:

Animals Asia

Dog cull appeal (donera pengar för att stoppa masslakten)

SvD

MSN nyheter

Dalarnas tidningar

Corren

Aftonbladet

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.