Hund angrep älgkalv

En lösspingande hund angrep på onsdag kväll en älgkalv i Hassela. En älgko med två nyfödda kalvar har strövat i området vid Hasselasjön, men nu är en av kalvarna svårt skadad sedan den ena blev anfallen av en hund som såg ut att vara en blandning av kamphundsraser.

Några jägare gav sig ut och spårade älgkon och kalvarna, man kunde finna rikligt med blod på platsen men dock fann man inte älgarna. Jägarna säger att kalven var så svårt skadad att den aldrig kommer att klara sig. Det finns ögonvittnen som säger att de har sett en hundägare skynda sig från platsen med hunden i koppel.

Det har skett flera fall där hundar anfallit andra hundar och människor, nu var det ett djur som blev anfallen, djuren skyddas av lagen vad beträffar koppeltvång mellan 1 mars till 20 augusti då djuren har sina ungar. Jag undrar om detta fall skall leda någon vart i strävan efter att få bukt med lösspringande anfallande hundar eller behövs något mera dramatiskt ske innan vi får en ändring av lagen? Eller lagar har vi men de biter inte på de personer som inte har koll på sina hundar så en ändring behövs vad beträffar hundhållningen idag.

Så här säger lagen om koppeltvång:

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Detta framgår av paragraf 16 i lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter, där det står att hundar ska hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 Responses to Hund angrep älgkalv

  1. Dannielle skriver:

    Klart du får låna texten. =)

  2. Dannielle skriver:

    Lagarna idag är alltför mesiga. Det ska läggas mer tyngd på människan i andra änden kopplet istället för hunden & hundrasen. Det behövs inget förbud för farliga hundar/hundraser, däremot behövs det ett förbud mot farliga hundägare.Mvh RexMatte

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.