Superbakterier, MRSA smittas vid hund- och kattbett

Läkare som behandlar bett från hund och katt bör vara medvetna om risken för resistenta superbakterier, MRSA, varnar amerikanska forskare.

I undersökningen har man kommit fram till att MRSA förvärvad ute i samhället blir allt vanligare och att det finns en ökad risk att bakterierna sprids mellan djur och människa. Den brittiske experten professor Mark Enright säger att det troligare är ägarna och inte deras husdjur som är bärare av så kallade gula stafylokocker, MRSA.

MRSA kan finnas på huden, och när någon blir biten tar de sig in, säger Enright till BBC.  Omkring 60 procent av djurbetten svarar hundarna för, medan tio till 20 procent orsakas av katter.  

MRSA – risk vid hund och kattbett skriver nyheter24

Vad är MRSA?

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Superbakterier, MRSA smittas vid hund- och kattbett

  1. Maria Blanck skriver:

    En mycket intressant undersökning. Vi som tränar mycket hund får hundbett rätt så ofta då hunden tar fel och griper tag i handen, fingret eller armen när den i själva verket ska ta tag i belöningen. Hur många hundbett har jag själv inte fått på en vecka då jag tränar ca 7 dagar i veckan…???!!! Det är fler än jag kan räkna, och mina hundar tar väldigt fint när de får en godisbelöning hemma, men inte i kampens hetta på träningsplanen.Må gott!

    • Dog News skriver:

      Jag tänkte själva på detta för det händer ju att även jag blir biten på lek och då kan det gå igenom huden utan att hunden menar något illa för det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.