Bilen en dödsfälla för hunden

limo.jpg

Idag tar GP upp ett ”hett” ämne, nämligen att man INTE skall lämna hundar i bilen då solen gassar ute. Enligt statistiska centralbyrån så har 550 000 svenska hushåll hund, bland dessa hundägare finns det en massa personer som inte har en aning om hur varmt det blir i en bil som står i solen eller i skuggan för den delen, en varm sommardag.

Det kan vara livsfarligt för hunden att sitta i bilen, det räcker med en kvart om solen gassar på så kan din hund vara död då du kommer tillbaka till bilen. Man skulle tro att hundägare som håller på med tex utställningar skulle vara bättre informerade om hur farligt det är för hunden att sitta i bilen, men nej, allt för ofta hör man speakern på utställningsplatser ropa ut att i den och den bilen sitter det hundar som mår mycket dåligt.

Om du ser en hund sitta instängd i en bil i sommar så var snäll och kolla till att den har det bra, ser hunden ut att må dåligt skall du givetvis göra allt för att få tag på bilägaren och om det inte lyckas så ringer du polisen som kan rädda hunden ur sin dödsfälla.

Så snabbt stiger temperaturen i bilen

Bilen en dödsfälla för hundar

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bilen en dödsfälla för hunden

  1. Michis skriver:

    Kan inte du skriva om att man inte får ta in hundar eller andra husdjur på Kolmårdens djurpark är du snäll? Det bästa är att hitta hundvakt den dagen eller lämna in hunden på hundpensionat eller så. Det är alldeles för många som tror att det går att lämna hunden i bilen med nedvevade rutor och en skål vatten och sedan vara borta en hel dag, vilket leder till att parkeringsvärdarna får bryta sig in i bilar varje år för att rädda deras pälsklädda älsklingar…

  2. Bippobruden skriver:

    Det borde finnas ”Hundkörkort” för ägare,inte bara hur hunden ska fostras,utan hur man helt enkelt sköter hunden på bästa sätt. En annan sak som också är förvånande,är att många lämnar de helt oskyddade utanför butiker.Risk för stöld och andra otrevliga händelser finns alltid. (Det var kanske lite off topic)

  3. Michis skriver:

    Tack så jättemycket! För jag har jobbat där ute som parkeringsvärd och jag jobbar på företaget som har parkeringsvärdarna där ute i år med och det är redan problem har jag hört. Det står med liten text nånstans på Kolmårdens hemsida att de inte har hundpassning längre samt att de hänvisar till ett hundpensionat nånstans var det nu var, men många verkar missa den informationen och dyker upp med husdjur av alla de slag som de lämnar i eller vid bilen och även om det funkar att ställa sig bakom vår stuga med baken på bilen upp mot lite björkar som finns där och sen ha helt öppet i bakluckan och om man har galler förstås och sen fyller vi på vatten i hundskålen så är det ju inte alls roligt för hundarna att ligga där i flera timmar utan rastning medan husse och matte och de små är inne på Kolmårdens djurpark. Det tar ju ett tag.Jag är helt för att man skaffar hundvakt den dagen man ska till Kolmården!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.