Lämna hunden hemma då du åker till Kolmårdens djurpark

Ni som planerar att åka till Kolmårdens djurpark bör tänka på att man inte får ta med sig husdjur in på området.

Varje dag finner parkeringsvärdarna hundar som sitter instängda i bilar på parkeringsplatsen, ägarna har lämnat hundarna med en skål vatten och nedvevade rutor i tro att djuret skall må bra av det! Parkeringsvärdarna gör en insats varje dag då de räddar dessa hundar från döden, så tänk er för innan ni låser in era dyrbara älsklingar i bilen på parkeringsplatsen. Du kanske finner en död vän då du kommer till bilen, det var väl inte så du hade tänkt dig att din semesterdag skulle sluta?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lämna hunden hemma då du åker till Kolmårdens djurpark

 1. Michis skriver:

  Dessutom vill jag passa på att varna för att det faktiskt finns ligor i Sverige som specialiserat sig på att stjäla hundar för att ha till kamphundshetsning eller för att sälja vidare – att lämna hunden i bilen med nedvevade rutor är som att be dem om att ta hunden. Parkeringsvärdarna har jättesvårt att hålla koll på varenda bil vid högtryck på Djurparken, så då är det plättlätt att göra inbrott. :/

 2. Mia skriver:

  Jag vill slå ett slag för Furuvik där man får ta hunden med sig! :-)Från deras hemsida:”Kopplade hundar får gärna besöka parken. Vi ber dock våra hundägare att visa hänsyn mot parkens djur och inte ta med hundarna in i tex. regnskogen eller orangutanghuset.”

  • Dog News skriver:

   Har du en länk till Furuvik? Det kan ju vara bra för hundägare att åka dit på utflykt då de är hundvänliga:)

 3. Mia igen skriver:

  Här är länken. http://www.furuvik.se/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.