Attackerad av hund – åtalet lades ned

Hundägaren anmäldes för vållande av kroppsskada efter att hundägarens hund attackerat fjortonårige Haris Ceric, men efter att åklagaren lämnat över ärendet till polisen lades åtalet ned.

Då blev åklagaren anmäld till JO, denna anmälan ledde inte heller till någon åtgärd. Åklagaren säger sig inte minnas ärendet. Detta är bara ett åtal i mängden som lagts ned på grund av tidsbrist, vilket ofta räddar brottslingar från domar.  Det har skett en 40 % ökning av åklagare som anmälts till JO.

Jag tänker på Haris som blev attackerad av den aggressiva hunden, ärren finns fortfarande kvar på hans arm men hundägaren gick fri från åtal, är det så vi skall ha det?

Jag har börjat inse att jag gör rätt som lyfter upp mina små hundar då vi möter en större hund, dels så skulle inget ge mig mina hundar tillbaka om en annan hund skulle bita ihjäl dem och dels så kan den andra hundägaren ändå gå fri, så ”vem bryr sig liksom”……

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Attackerad av hund – åtalet lades ned

 1. Elisabeth skriver:

  För ca 25 år sedan blev min man biten av en lös schäfer som rusade ut från en trädgård, min man var på väg till sin bil som stod parkerad på gatan, hundens bett gick igenom kläderna och orsakade sår på kroppen och kläderna blev förstörda. Händelsen blev polisanmäld, men lades så småningom ned och det blev heller ingen ersättning för skadan eller de förstörda kläderna. Hunden var fortfarande lös i trädgården så länge vi bodde kvar på området, vi hoppades att inga andra människor eller djur råkade ut för hunden, men man vet ju inte. Så av denna händelse att döma så har ännu ingen bättring skett utan det har ju snarare blivit värre. Jag lyfter också upp mina små hundar vid vad jag bedömer som fara, jag går också omväg om jag ser lösa hundar i ex trädgårdar, möter jag lösa hundar med ägare stannar jag på behörigt avstånd och uppmanar dom att koppla sina hundar. Det är liksom jag som måste se till att det finns ett ”säkerhetsavstånd” medan de som inte sköter sig och sina hundar kan göra lite som de vill.

  • Dog News skriver:

   Tack för din kommentar och din historia. Jag känner lika som du att det är jag som måste hålla säkerhets avstånd trots att mina hundar är kopplade och jag sköter min hundhållning

 2. Ja det stora problemet är ju inte att det saknas lagar, problemet är att lagarna inte används…

 3. Katta skriver:

  Tackar..Väldigt vacker header

 4. Kamilla skriver:

  Sv: Jo, kolla i menyn under kategorin ”djur” så finns det bilder på henne där 🙂

 5. Suss skriver:

  Svar: Nää har ingen för tillfället men kan ta ett kort under dagen! =) Kika tillbaka senare om du vill se.. Fast det får bli efter soltimmarna, hehe =)

 6. ♥ Louise skriver:

  Svar på kommentar : Wow advokatstudier? Bra kämpat, Kan tänka mig va stolt du måste vara över henne! Absolut, det finns så många tjejer som klarar det jättebra vare sig dem är 16-19 år gamla, Det finns ju ”sämre mammor” som fick barn när dem var 30. Skönt att du hade en stabil relation med pappan du fick barnen med, det hjälper nog en del om man är två som delar på ansvaret. Alltså ha en våldsam hund tyder ju att man själv är våldsam (hunden måste ju få det från någonstans), Jag tycker Sverige har ett så sjukt system att de inte åtalar vårdslösa hundägare. Jag kan bara tänka mig hur psykiskt dåligt man mår av bli angripen av en hund och säkerligen ha problem att möta andra hundar. Jag förstår verkligen att du tar upp dina småhundar för det händer hela tiden att stora hundar attackerar många gånger dödat småhundar. Jag har en stor labrador (och det är ju ingen hund som naturligt dödar, alltså rasmässigt om du förstår vad jag menar), Jag bor på landet så jag låter min hund gå lös under uppsikt MEN går jag förbi ett hus då de kan finnas människor (eller små husdjur) som tycker det är otäckt med hundar så sätter jag alltid på henne kopplet för säkerhetens skull det är egentligen bara folkvett. http://catpowers.blogg.se/

 7. Maria skriver:

  Ta INTE upp sina små hundar! Min hund var svårt skadat efter att han blev attakerat av kamp hund och jag tog upp min hund, men kamphund hoppade så högt att han bet min hund i rumpan o mogen. Sen släpte jag min hund på marken och gick mot attakerande hund, skrämde kamphund, jag var jätte arg, kamhund fattade på en gång att jag kan försvara min hund.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.