Väderförhållande och hundsport

Efter dagens rekordvarma dag (+31)  på hundutställningen på Rydasportplan i Borås, var det flera av oss utställare som började fundera på om man borde ha en gräns för hur varmt det får vara utomhus då man genomför en utställning.

Hundarna mådde inte speciellt bra idag, det måste jag erkänna, jag hade nog själva dåligt samvete att jag hade släpat med mina valpisar till utställningen. Jag hade ändå tagit med mig 2 liters petflaskor fyllda med vatten som jag låtit ligga i frysen i flera dyng innan, så mina hundar hade det lite svalt runt om sig.

Hör och häpnad trots denna otroliga värme så hördes speakern ropa att det satt hundar instängda i bilar på parkeringsplatsen!!!!!!!! Det var en eller flera hundar som också behövde veterinärvård vad jag hörde efteråt.

Skönt med värme nu då vi drar på semesterresa men alla ni hundägare, tänk på era kära och se till att de har friskt vatten samt skugga i hettan.

 

Hundjobb på Ryda

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Väderförhållande och hundsport

  1. Maria skriver:

    Herregud!! Hur kunde folk lämna hundarna i bilen den dagen!!! Jag va själv där och ställde ut min fralla, och både hon och jag höll på att dö av hettan fast vi inte satt i någon bil! Sex timmar i gassande sol gav huden en rejäl bränna.Men man måste väl tänka possitivt snart blir det väl regn resten av sommmaren istället.Hoppas det gick bra för er på utställningen, det gjorde det i alla fall för mig!

  2. Indra skriver:

    Men herregud! Jag tror inte mina öron! Satt det verkligen hundar i bilarna på Ryda i helgen? Jag var själv där och alla höll ju på att svimma av värmen. Hur 17 är folk funtade? Man blir ju både förbannad och förtvivlad när man läser sånt här. Tack för en fin blogg i allafall. 🙂 Mvh//Indra

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.