För dig som tänker köpa hund

hundvalp.jpeg

Just nu hittar du på AB, guide för dig som tänker köpa hund. Tyvärr så måste du vara plusmedlem för att kunna läsa och ladda ned guiden, vilket är ett STORT minus då det vore bra att så många som möjligt skulle få tillgång till mera information om hundar innan de skaffar en till sig själva. Då kan man undvika problem och trubbel för både hunden och hundägaren i framtiden.

Du som är plusmedlem kan ladda ned guiden HÄR

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på För dig som tänker köpa hund

  1. Nathalie skriver:

    det var synd 🙁

  2. Ellien skriver:

    När jag var barn/ungdom var jag och min kompis med i Antipudel-klubben. Vi gillade hundar skarpt men tyckte att bjäfsiga bortskämda dvärgpudlar var en förolämpning mot hundsläktet. Moster Gretas lilla Chickan eller vad hon nu hette var en typisk sådan pudel, med tunt vitt krull så att det skära lystse igenom och ”juvelbesatta” hundhalsband. Bortskämd och dessutom inte så rumdren.Som vuxen och medelålders skulle vi välja hund, jag och tolvårige sonen. Det skulle bli hans hund, men problemet var att allergi fanns med i bilden. Och efter att ha haft flera stooora hundar ville jag ha en liten lättsam jycke som inte käkar så mycket, plus att den helst inte skulle fälla hår. Önskade att det funnits minimodeller av Softies (Soft coated wheatenterrier, snälla icke-fällande hundar) men så småningom blev det en liten blandrasvalp. Mamman var papillon och pappan… dvärgpudel!Efter att ha haft hundar stor del av livet, berner sennen, kuvasz, gordon setter, bordercollie/setter så kom nu en sån här liten fjuttig hundflicka in i vårt hem. Blyga lilla Jackie som är den absolut mest älskliga lilla hund man tänkas kan. Det är konstigt men av alla hundar finns ingen som vunnit mitt hjärta som hon. Jag älskar den där lilla hunden så oerhört mycket!Nu är jag inte längre aktiv i antipudelklubben. Och jag rekommenderar varmt hundälskare att skaffa en hundkompis modell mindre, åtminstone om de inte ska ut på björnjakt så ofta. Och tar man en liten kan man lika gärna ha två, så har de sällskap av varandra. Två små vovvar är lättare än en stor som dessutom tar upp en tredjedel av bilen när man ska iväg.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.