7 svalkande oaser för dig och din hund i Sommarstockholm

vattenbaren.jpeg

Lördagen den 27 juni var det premiär för Sveriges första hundbar, vattenbaren i “Häst och Hunds” regi. De glupska fyrbenta VIP-gästerna avnjöt snittar med leverpastej, köttbullar och korvar komponerade av Sturehofs stjärnkock Felix Netzell. Snittarna sköljdes ned med uppfriskande kylt vatten i vattenbaren på Kungsgatan 28.
Mannen bakom vattenbaren heter Peter Crichlow på ”Häst och Hund”.

7 svalkande oaser för dig och din hund i Sommarstockholm

1. Vattenbaren ”Häst & Hund”
Låt hunden släcka törsten mitt i city. Häst och Hundhuset serverar fräscht, kallt vatten till alla förbipasserande hundar hela sommaren. Butiken är fylld med nya somriga hundtillbehör – från flytvästar, fästingplockare, transportburar och väskor, bärbara vattenskålar, godis och tuggben till halsband, koppel och leksaker.

Läs mer: http://www.hastochhund.se
Hitta hit: Kungsgatan 28, T-Hötorget eller T-Östermalmstorg

2. Humlegården
En grön oas mitt inne i Stockholm. Njut av en promenad eller rasta hunden på den fina inhägnade rastplatsen. Parken är som gjord för att bjuda in vänner och deras hundar till en avkopplande picknick i gröngräset eller i skuggan av de lummiga träden.

Hitta hit: Humlegårdsgatan/Sturegatan/Karlavägen/Engelbrektsgatan, T-Stadion

3. Himmelska Hundar
Pusta ut med en fika eller en bit mat i skuggan på caféets innergård. Här finns mat för både för både husse, matte och hund. På hundarnas egen meny står bland annat hemlagad köttfärslimpa, kycklingmacka och mezetallrik med blandade godsaker. Utbudet består av hundcafé, butik, behandlingar och kurser.

Läs mer: http://www.himmelskahundar.se
Hitta hit: Hedinsgatan 13, T-Östermalmstorg.

4. NK
På anrika NK är alla fyrfota vänner välkomna. Ta en paus från solens stekande hetta i varuhusets behagligt luftkonditionerade lokaler. Shoppa loss eller avnjut något kallt att dricka i gatuplanets champagnebar där exklusiva champagnesorter kan avnjutas bland klockor och juveler. Alla är välkomna, människa som hund.

Läs mer: http://www.nk.se
Hitta hit: Hamngatan 18-20, T-Centralen eller T-Kungsträdgården

5. Gärdet
Ladugårdsgärdet är ett av få ställen i Stockholms innerstad där rastlösa hundar får springa fritt över stora ytor. Njut av friheten och spring, skutta och hoppa tillsammans med din hund. Eller varför inte spela frisbee tillsammans?

Hitta hit: T-Gärdet eller Buss 1 (Värtavägen)

6. Small to Big
Butik och hundcafé där du hittar tuffa och bekväma kläder och accessoarer till din pälsbeklädda vän.  I caféet serveras läckra hundkex, ben & hundtallrikar till alla hundar och olika sorters kaffe och andra godsaker till matte och husse.
Läs mer: http://www.smalltobig.se

Hitta hit: John Ericssonsgatan 15, T-Rådhuset

7. Långholmens hundbad
Låt hunden ta ett svalkande dopp i vågorna på det enda hundbadet i Stockholms innerstad. Badet ligger vid Långholmens nordöstra strand vid Riddarfjärden.

Hitta hit: T-Hornstull eller buss 66 (Heleneborgsgatan)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på 7 svalkande oaser för dig och din hund i Sommarstockholm

  1. Det tycker jag vi ska göra i Malmö också, helt klart!

  2. Gizmo & Leeloo skriver:

    Låter kanon:) Tack för alla tips!

  3. Tack för tipsen! 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.