Hundutställningen på Gotland

Jag burkar bara ha gott att säga om Gotlands kennelklubbs utställningar i Visby, men i år inträffade flera små ”missar” som gjorde att flera utställare inte kände sig fullt så nöjda som vanligt. Tyvärr så skötte sig inte alla deltagare heller, flera gånger ropades det ut att det satt hundar instängda i bilar i sommarvärmen:(((

Då vi kom till Oskarssten vid 19 tiden på fredagkväll för att sätta upp vårat tält, fann vi till vår besvikelse en igenvuxen stubbåker med hö ända upp över mina vrister. Ni som har mindre hundar förstår att det är omöjligt för en domare att se en hunds rörelser på ett sådant underlag. Vi pratade med arrangörerna som sa att kommunen inte hade klippt gräset trots att de lovat göra det. Vi godtog ursäkten och blev glada över att få låna en gräsklippare, efter att min man klippt en av ringarna tog bensinen slut. Då åkte den ansvarige för utställningen snällt iväg och köpte en dunk bensin, så efter 1,5 timmar kunde vi förnöjt åka därifrån då åtminstone gräset i ”våra” ringar var sisådär klippt.

Flera utställare stod på kö för att ta över gräsklipparen och klippa gräset i den ring där deras ras skulle visas upp. Vi såg också hur damerna från brukshundsklubben räfsade hö i stora högar, allt för att gräsplanen skulle kunna fungera som utställningsplats. Detta har aldrig hänt under de 3 tidigare år som vi ställt ut i Visby, jag tyckte synd om arrangörerna. Jag har ändå en önskan till nästa år, att de minsta raserna får visas upp i de ringar som ligger närmast entrén där det är allra minst gräs.

Lördagen förlöpte smärtfritt åtminstone för oss ända tills vi kom till förhandsgranskningen, man hade glömt att ställa fram ”trimbord” till domarna som istället fick gå igenom de minsta hundarna på marken:(  På söndagen gick jag till sekretariatet för att be om bord, vilka snällt ställdes fram:)

2009-07-06-Visbylordag.JPG

Tiger knep BIR och BIG – reserv för domare Leif Herman Wilberg från Norge i lördagens final.

Söndagen började med domarändringar för vissa raser, en del av utställarna var onöjda med det sena beskedet då det rykatdes om att domarna själva vetat om ändringen redan en vecka…..

Stämningen blev inte bättre av att finalordningen ändrades hela fem gånger pga att en del domare skulle flyga hem. Speakern saknade också namn på flera hundar som placerade sig i finalerna, en del hundar presenterades med fel namn och fel ägare.

2009-07-06-VisbySondag.JPG

För fjärde gången vann någon av mina hundar BIR båda dagarna i rad på Visbyutställningen. Här ser ni Tiger med domare Oliveira Rui från Portugal. Tiger placerade sig som BIG 3 i finalen för domare Zlatco Kraljic från Kroatien.

Första året jag hade dubbel BIR på Gotland var år 2005 med Tigers mors helbror ”Woody” Black Orange’s Wave Of The Year. År 2006 var det Tigers mormor ”Bonnie” Sunline Lady In Red som tog dubbel Bir. Och år 2007 var det Tigers far ”Smiley” Sunterra Spontaneous Daystar som knep dubbel BIR. Ifjol deltog vi inte i utställningarna i Visby. Släkten är värst heter det……

Det hann strula till sig för oss i uppsamlingsringen inför förhandsgranskningen, damen som ropade upp oss meddelade att jag hade fel deltagarnummer, att det inte var min hund som vunnit BIR. Jag bad henne kontrollera upp detta så att rätt namn skulle ropas ut om vi blev placerade i gruppen. Jag tänkte inte mera på det då, men när Tiger skulle placeras i gruppen ropade man upp hanen som varit BH 4 istället för Tiger….grrrr säger jag. Varför korrigerades det inte efter att jag pratat med arrangören?

Samma skedde tyvärr för vinnaren i gruppen, fel namn ropades ut i högtalaren, lite genant var det väl allt för klubben kan man tro? Jag hann gå ända bort till tältet påväg hem då jag till sist hörde speakern korrigera sig och ropa ut Tigers namn med ägare Ölhage ha ha ha hon korrigerade sig hastigt till Olhage men ändå!!!

Som ni förstår så är jag NÖJD med resultaten och utställningen överlag, trots alla små missar som skedde, men det kan ju även hända den bäste!!! Tack till Gotlands kennelklubb för en fin helg!

Se finalresultaten för lördagen HÄR

Se finalresultaten för söndagen HÄR

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hundutställningen på Gotland

  1. Therese skriver:

    Grattis till Tigers fina resultat =)Men du har ju glömt att berätta hur det har gått för din valp duo??? Väntade mig många bilder =) Kram Therese

  2. Dog News skriver:

    Tack:) Valparna är bara 5,5 månader och får inte deltaga på utställning ännu:) Övriga bilder från våra utfärder kommer senare….nu skall vi soooova

  3. Vivi Christensen skriver:

    Tillykke med Tiger det var flot;o)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.