Hundattacker på träd – dyrt för Malmö kommun

malmöträd.jpg

Hundattackerna mot träd i Malmö kostar kommunen stora pengar varje år. Redan år 2004 förstördes hundratals träd i Malmö av kraftiga bitskador av hundar.


Skadorna på träden kan ses som knäckta grenar och uppfläkt bark på stammarna. Bland annat har en ny planterad äkta kastanj förstörts av bitskador, bara det trädet kostade kommunen 50 000 kronor att köpa in. Man har sett kamphundar hetsas på träden, vilket för mig är helt ofattbart.

I debatten om kamphundar har det varit tal om att förbjuda kamphundsraserna helt, andra säger att det är hundägarna det är fel på och att alla hundar kan bli aggressiva. Jovisst alla hundar kan bli aggressiva men kamphundar går lättare att hetsa och jag får den känslan av att en del ägare till kamphundar faktiskt njuter av att hetsa sin hund på olika saker så som tex träd och gungor i lekparker som är ett problem i Halmstad.

Hundar hetsas att förstöra träd

Nya fenomenet, hundar hetsas att förstöra träd

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hundattacker på träd – dyrt för Malmö kommun

 1. anna skriver:

  Hej =) en liten fråga….bör man trimma ner en pommes valp päls? Min är ett år och hon har både valp och vuxen päls…påverkar det tillväxten av den nya om man trimmar ner hennes päls?

  • Dog News skriver:

   Pälsen mår alltid bättre av att bli trimmad, så svar JA. Har du någon som kan hjälpa dig med trimningen, det är alltid bra första gången, sedan lär du dig själva snart nog. Lycka till!

 2. Dannielle skriver:

  En simpel fråga, vad är en kamphund enligt dig? En ras? Ett beteende? En rasegenskap?

  • Dog News skriver:

   En hund som tränas till att hetsas mot andra hundar eller annat föremål, oberoende av ras

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.