Utsätt inte din hund för djurplågeri

cardog.png

Jag vill egentligen inte titta men jag kan inte låta bli att slänga en blick in i alla bilar som jag passerar på parkeringsplatsen utanför mataffären. Jag vet det redan innan jag ser det, att det ligger en slö flämtande hund på baksätet i de bilar som lämnat rutan öppen på glänt. Men det hjälper föga, temperaturen stiger lika hastigt för det, trots den öppna bilrutan.

Varför frågar jag mig, varför tar ni med er hundarna till affären? Kan någon svara på den frågan? Jag har länge undrat och finner själva inget vettigt svar på frågan.

Hunden mår mycket bättre av att stanna hemma, genom att ni lämnar era hundar i bilen på en parkeringsplats i sommarvärmen utsätter ni era hundar för djurplågeri, har ni tänkt på det? Smaka på ordet djurplågeri, ni som säger att ni älskar era hundar och trots det kan med att lämna hunden/hundarna instängda i bilar en varm sommardag. Placera en termometer i bilen, kolla av temperaturen innan ni går in till affären och ta en titt på den då ni kommer tillbaka ut igen, hoppsan va hastigt det går, det har visst hunnit bli minst ca 30 grader varmt i bilen innan ni var tillbaka. Vill det sig riktigt illa så har det hunnit bli långt över 40 grader och då kanske ni sett er hund i livet för sista gången.

Så jag ber er, lämna ALDRIG eran hund i bilen i sommar!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Utsätt inte din hund för djurplågeri

  1. Catch303 skriver:

    Det är rena idioter som inte tänker längre än näsan räcker som lämnar hundar och små barn i bilar.

  2. Sverige i mitt hjärta skriver:

    Himla fin blogg!Du har helt rätt. Det man kan göra är att krossa en ruta så hunden får luft…Gärna framrutan så det drar på pappskallen till husse eller matte sedan.. :)Själv tog jag aldrig med min hund i bilen när jag ”var med hund”.Men det berodde mest på att jag hade en liten bil men en stor hund! En Irländsk Varghund lastar man inte in hur som helst i en liten Mazda! :)Här är en länk till Varghundar; http://www.gelerts.se/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.