Två schäferhundar dog av gift

dödhund.jpg

Bilden har inget med denna artikel att göra.

En schäferuppfödare fick en otrevlig överrasakning då han skulle släppa ut sina två hundar på onsdagsmorgonen. Han fann nämligen båda hundarna döda i deras hundkärra.

Uppfödaren hade kvällen innan rastat hundarna i området vid Vingängsjön, under promenaden såg hundägaren att hundarna tuggade på något. Nu spekuleras det i om någon skulle lagt ut varggift i området eller om hundarna fått i sig någon annan gift under promenaden.
Obduktionsrapporten kommer om ca tre till fyra veckor, då kan man säga säkert vad det var som orsakade hundarnas död. Händelsen är polisanmäld.

Om det handlar om gift så är det väldigt obehagligt med tanke på att någon med avsikt har försökt döda djur i omgivningen. Jag vill uppmana alla att vara ytterst försiktiga med sina hundar då ni är ute och promenerar, det händer så lätt att hundar får i sig saker som inte alltid är så hälsosamma.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Två schäferhundar dog av gift

  1. Sandra skriver:

    Men fy, hur kan man ha hundarna i en hundkärra?!? Hade hundarna fått följa med in hade ägaren säkert kunna se att något var fel på hundarna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.