Tax blev senaste offret för kamphundarna

tax.jpg

Från nyheterna TV2.dk

På kort tid har det hänt flera attacker av muskelhundar i Danmark (som man kallar kamphundarna där), igår kväll skedde den senaste i raden där en 12 årig tax blev biten så svårt att den måste avlivas.

I morse satt jag på ett hotell i centrala Köpenhamn och tittade på nyheterna på TV2, en av huvudnyheterna handlade om den 12 åriga taxen Sigge som igår kväll blev attackerad av en Bullmastiff eller muskelhund som danskarna säger. Taxen blev så illa biten så man avlivade honom omgående, han blev det senaste offret för aggressiva hundar som just nu skakar Danmark.

Bara så sent som i veckan blev en fyra årig pojke illa biten i huvudet så att hans ena öra lossande. På nyheterna i morse visade man bilder från sjukhuset där den lilla pojken befinner sig för vård, han hade stygn över hela örat och på flera ställen på huvudet.

På nyheterna intervjuades flera danskar som nu kräver åtgärder för att kunna få bukt med problemet med de stora aggressiva hundarna. Själva satt jag vid Nyhavn i Köpenhamn igår kväll och såg flera ungdomar som promenerade med sina muskelhundar bland turisterna, hundarna var inte kopplade och gick inte heller fot vilket är att utmana ödet på en gata som kryllar av barn och vuxna samt mindre hundar.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 Response to Tax blev senaste offret för kamphundarna

  1. Dog News skriver:

    Tyvärr måste jag ta bort kommentaren, vi svenskar vågar ju inte säga ifrån men samma gäller denna anonyma kommentar?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.