Polis sköt ihjäl hund

rottis.jpg

Hunden på bilden har inget med händelsen att göra

Då polisen var i färd med att gripa två misstänkta personer i morse i Sollefteå, blev de attackerade av en kamphund. Attacken var så våldsam att polisen tvingades skjuta hunden till döds.

Kamphunden var av rasen amstaff. Senast ifjol inträffade en liknande händelse i Linköping, även andra tillbud har förekommit den senaste tiden. 

Idag då jag besökte min veterinär träffade jag en fd arbetskompis, hon visade upp sin arm som var omplåstrad och svullen. Hennes hund hade blivit anfallen av en amstaff och hon försökte gå emellan för att försvara sin hund. Resultatet var att hon själv blev svårt biten samt hennes hund hade fula bitsår på ryggen och bakdelen. Amstaffen avlivades omgående vilket var skönt att veta, då man ofta läser om hundar som attackerat hundar och männsikor och trots det får leva.

Jag hoppas att SKK eller regeringen tar tag i problemet innan det spårar ut helt, man måste våga gå ut med sin hund utan att riskera att bli överfallen av en hund som ägaren inte klarar av att handskas med. Alla ni uppfödare där ute, tänk er två gånger för innan ni sätter kullar på era tikar, är ni säkra på att ni finner en seriös och förtroendefull köpare till just eran valp? Det är ni som föder upp dessa hundar som har ett stort ansvar för att era valpar inte växer upp till rädda, otrygga och osociala attackerande bestar en dag.

Hundföraren säger, jag har aldrig varit med om något liknande, läs mera HÄR


 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.