Tiger besökte Tjolöholms slott

tjolöholm-09.JPG

På Tjolöholms ägor sprang det Pomeranian hundar redan på 30-talet, Grevinnan Blanche Bonde födde upp rasen under kennelnamnet Tjolö, läs mera HÄR . Idag besökte vi och Tiger Tjolöholms slott, för att se en sagovärld bland molnen då den kanadensiske installationskonstnären och skulptören Max Streicher gästar godset med enorma uppblåsbara och svävande figurer.

tjolöholmhästar.JPG

Det var en fin upplevelse att se denna utställning med de fantastiska hästarna, jag rekommenderar alla er som har vägarna förbi Kungsbacka att ta en tur om Tjolöholms slott.

tjolöholmmuren.JPG

Man har en otroligt fin utsikt över havet då slottet ligger inbäddat i grönskan precis intill stranden. Tiger gillade verkligen att sitta högt uppe på muren och kolla ut över slottsparken.

tjolöholmslottmur.JPG

Många väljer att gifta sig på Tjolöholms slott, jag och Tiger sitter precis på den trappan där man tar sina bröllopskort, visst är vi ett fint par?

tjolöholmslotmur.JPG

Slottet har många fina balkonger och trappor, Tiger gillade att posera vid dem så det blev många kort.

tjolöholmslottmurgröna.JPG

Eller vad sägs om denna vackra trappa som vätter mot trädgården.

tjolöholmkyrka.JPG

Tjolöholms slott har även en egen kyrka, vi har besökt slottet många gånger tidigare men idag var vi för första gången inne i den vackra kyrkan. Helt klart värt ett besök!

 


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.