Sju aggressiva hundar attackerade turister på Öland

rottweiler.jpg

Under en promenad på måndagskvällen blev Umeåborna Håkan Lindmark och sambon Sara attackerade av sju aggressiva hundar.

Hundarna som var en  blandning av rottweiler och boxer gick rakt på Håkan och Sara, det var inga varningstecken utan hundarna attackerade vilt. Enligt Håkan så uppträdde hundarna med ett sjukligt beteende, de fortsatte att hugga efter dem och båda två kämpade för sitt liv. Några andra turister kom till undsättning, utan deras hjälp hade paret aldrig klarat sig, de var tvugna att slå med påkar på hundarna men de gav sig inte ändå.

Hundarna attackerade även en cyklist som blev biten i benet då han cycklade in i tumulten av hundar och skadade människor. Plötslig dök hundarnas ägare upp i bil, hon plockade upp hundarna och körde från platsen, man försökte hindra henne men hon kom undan. Kvinnan körde till och med på en cyklist som försökte stoppa henne, en annan blev hängandes efter bilen en bit då han fastande vid försöket att stoppa kvinnan.  Kvinnan anhölls idag och är nu delgiven misstanke om grov misshandel.

Jag hoppas att hon får livstids djurförbud, en människa som hon skall inte ha med djur att begöras.

Sedan att hundägare på olika forum tjafsar om viken ras det var på de attackerande hundarna har jag ingen förståelse för. Att man inte får kalla dem för kamphundar osv. Herregud här blir nästan några personer ihjälbitna och ni där ute orkar tjafsa vidare om vad ordet kamphund innebär och vilka hundar som räknas dit, och vad man får kalla dem.  Ursäkta mig men jag tycker faktiskt att det spelar ingen roll vad slags monster det var, huvudsaken att vi blir kvitt dessa mördarmaskiner för de hör inte till ett civilicierat samhälle. Nu menar jag inte kamphundar i allmänhet utan hundar som beter sig som dessa sju attackerande hundar gjorde igår kväll.

Okey nu har jag en massa jubelidioter emot mig men jag bryr mig inte, ingen skall behöva bli biten av hundar eller behöva vara rädd för att gå ut pga dessa hundar som en del människor inte klarar av att uppfostra.

 

Umeåbor attackerades av sju hundar

Tre personer skadade i hundattack

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sju aggressiva hundar attackerade turister på Öland

  1. Daniel skriver:

    Jag stötte på henne och hennes då dryga tiotalet hundar. Jag befann mig på Neptuni Åkrar på norra Öland för att fotografera. Detta är ett Naturreservat men det brydde hon sig inte om utan släppte lös alla jyckar, som såg allt annat än beskedliga ut, bland fåglar och människor. De, längre bort, som skrek till när denna hjord av djur närmade sig dom fick bara av henne höra att ”Det är lugnt!” Pyttsan! Det är inte alls lugnt att behöva omges av djur av det här slaget, dessutom i ett reservat! Några ungdjur luffsade mot mig och det var bara att ta sitt pick och pack och lämna området. Jag försökte gestikulera mot henne att ta hand om djuren men hon tittade bara bort. Med dessa otäcka scener från Sandvik och Borgholm i huvudet kan jag bara vara glad och tacksam för min mesighet som hindrade mig från att slå på stora trumman där och då. Då hade jag nog fått känna på käftarna..Jag gläder mig också åt att min sexmånaders dotter inte var med just då.Hundmänniskorna har inte mitt stöd. Varenda kamphund av rang ska tydligen få springa fritt på stränder, i skogen och i reservat, man får hela tiden vara på sin vakt. Jag ser fram emot hårdare tag mot detta./Daniel

  2. Henko skriver:

    ”pga dessa hundar som en del människor inte klarar av att uppfostra.”Precis, människan det är fel på.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.