Veterinärer anmäls oftare till ansvarsnämden

Ifjol mottog Veterinära ansvarsnämden 126 anmälningar, där djurägare ansåg att veterinären gjort sig skyldig till fel i behandlingen av djuren. Sedan år 2007 har det skett en ökning av anmälningarna med 20%.

Idagens läge har allt fler djurägare blivit medvetna om att de kan anmäla veterinären om de inte är nöjda. Den största ökningen av anmälningar kommer från lantbrukare men även anmälningar av ägare av sällskapsdjur har ökat. Ca var tionde anmälning leder till en varning eller erinran för den anmälde veterinären. Det är sällan som en veterinär mister sin legitimation.

 Här kan du läsa mera om hur du skall göra om du vill anmäla en veterinär till Veterinära ansvarsnämden

Allt fler anmäler veterinärer

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.