Folkpartiet vill införa licens för kamphundar

I Danmark jobbar man på att förbjuda kamphundarna helt och i Sverige har nu Folkpartisterna Mathias Sudin och Peter Kjällkvist, ordförande i Svenska Beauceronklubben dragit igång en kampanj för att förbjuda kamphundar som sällskapsdjur. Det kan handla om raser som pitbull, amerikansk staffordshire och olika typer av ovtjarka.

Sundin och Kjällkvist menar att hundar av dessa raser enbart skall få finnas i Sverige om hundarna används i någon form av arbete, såsom polishund osv. Man vill också införa hundkörkort för raser som kan tränas till att angripa människor.

Sundin säger att kamphundarna måste bort från samhället. Man talar om att dela in hundarna i fyra kategorier, från A till D, där A innefattar de farligaste raserna. B kräver att ägaren går en kurs för att få en licens och hunden ska dessutom genomgå en mentalbeskrivning. Exempel på dessa raser är rottweiler, dobermann, boxer och schäfer. C och D är mindre farliga och kräver inget hundkörkort. Men det är ännu oklart exakt hur lagstiftningen skulle genomföras.

Personligen tycker jag att något måste göras snarast innan det hinner gå så långt att man inte mera kan klara av situationen. Jag välkomnar alla BRA lösningar för alla vill vi ju kunna vistas utomhus utan att behöva vara rädd för att bli överfallen av aggressiva hundar.

Folkpartiet har fått nog av kamphundar

Vill ha licenskrav för hundägare

Aggressiva hundar ett växande problem

 Kamphundar i fokus

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.