Ingen mänsklig rättighet att få rasta kamphundar bland lekande barn

Det är ingen mänsklig rättighet att få rasta kamphundar bland lekande barn, skriver Gert Gelotte i sin krönika i GP idag.

Kamphund har blivit ett hett ämne, just nu skrivs det om kamphundar i varje tidning och bloggare som normalt inte bloggar om hund har även de skrivit en hel del om vad de tycker om kamphundar. De flesta är eniga om att något bör göras men sedan går åsikterna i sär. Gert Gelotte skriver idag i sin krönika i GP att problemet inte ligger enbart hos ägaren utan även hos hundrasen. Han tycker att det får vara nog nu och att det inte är någon mänsklig rättighet att få rasta kamphundar bland lekande barn. Jag är fullt benägen att hålla med Gert, något måste göras och det omgående.
Vill du tycka till så skall du gå in på GP HÄR eller på AB på länken nedan
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ingen mänsklig rättighet att få rasta kamphundar bland lekande barn

 1. Cicci skriver:

  På 80-talet var det schäfrar som var de stora farliga machohundarna, på 90-talet var det rottisar och dobermann och på 2000-talet är det amstaff, pitbull, staffordshireterrien. Kan någon förstå att förbjuda en ras eller en grupp raser inte är en lösning? De kommer bra att bli en annan ras som blir DEN FARLIGA MACHOHUNDEN. Jag är oerhört trött på den här gamla trista diskussionen som förs.Kanske borde en lämpligare åtgärd vara att faktiskt gå på kurs med sin hund och att framför allt att ägarna lär sig hur en hund fungerar. En hund är inte ett gosedjur det är ett djur. Alla borde välja hund utefter sina förutsättningar och gud ska veta att många inte gör det utan går efter utseende och vad de tror att de kan och faktiskt inte har varken kunnande eller tid med och för.

  • Dog News skriver:

   Men varför måste alla unga oerfarna killar och tjejer just välja en kamphund som första hund? Någon slags förlängning av självförtroendet eller? Och varför säljer uppfödare sådana valpar som första hund?

 2. Anita skriver:

  Rasta hunden bland barn? Är det någon som gör sådant överhuvudtaget?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.