Yorkshireterriern Lucy bets ihjäl av mastiff

På torsdags kvällen blev den tio månader gamla yorkshireterriern Lucy ihjälbiten av två mastiffer, som vid attacken rastades av två små pojkar, som enligt polisen var yngre än 10 år. Pojkarnas mamma är nu misstänkt för brott mot lagen om tillsyn om hund och katt.

Det fanns ingen chans i världen att de två små pojkarna skulle orka hålla tillbaka två mastiffer som väger ca 50 kg vardera. Lucys ägare gjorde allt vad hon kunde för att skydda sin lilla terrier, men trots det blev Lucy så illa biten att hon var död då man kom fram till djursjukhuset i Helsingborg.

Jag kan inte förstå att en hundägare tillåter två små barn att rasta två mastiffer? Man utstätter ju sina barn och sina hundar samt omgivningen för fara, det hade kunnat sluta ännu värre. Pojkarna hade kunnat bli rejält bitna om mastifferna hade gett sig på en större hund, var har allt sunt förnuft tagit vägen?

Hennes hund bets ihjäl av mastiffer

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Yorkshireterriern Lucy bets ihjäl av mastiff

 1. Isa skriver:

  Det måste få ett slut! Stöder kampen för FÖRBUD på vissa raser och MUNKORG utomhus på andra stora hundar.Nåt annat: Det finns en lite äldre dvärgspets på Hundstallet.se som söker nytt hem. Har sett den där ett tag. Kan du inte skriva om den – här finns säkert många som är intresserade av just den rasen och kanske finsn den nya ägaren bland läsarna!

  • Dog News skriver:

   Tack för tipset om Dvärgspetsen hos Hundstallet, ser att han redan är omplacerad då han ligger under ”omplacerade hundar” på deras sida. Skönt att han hittat ett hem.

 2. John skriver:

  Jag skulle bita ihjäl hundägaren om dennes djur skulle bita mina, öga för öga osv.

 3. Dog News skriver:

  Jag måste erkänna att jag har blivit allt mer rädd för att rasta mina hundar, varje möte med en annan hund har blivit en fasa för mig. Skall vi behöva ha det så? Vi skall väl våga rasta våra hundar utan att behöva vara rädd för att de blir attackerade under promenaden?

 4. ms Cromwell skriver:

  Igen och igen hör man detta fasansfulla. Dessa vidriga galna hundar som mördar andra hundar och även ger sig på folk. Och maktens ansvariga som inte bryr sig. Och Kennelklubben som tiger. Och alla vi hundägare fasar för att möta en sådan hund och sådan husse. Hjärndöda hundägare. Jag har skrivit om dessa kamphundar på min blogg.Ha en trevlig dag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.